May, may måne – jag kan …

Sportbladets Johan Flinck avslöjar i kväll att IFK Göteborg vinner kampen om Helsingborgs utbjudne mittfältare May Mahlangu. Och jag minns plötsligt ett samtal jag hade med IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre i lördags eftermiddag. Det handlade om Philip Haglund. Om hur det märks när Philip Haglund inte spelar och att hans egenskaper är väldigt viktiga för IFK Göteborg.

Samtalet handlade alltså inte om Nordin Gerzic.

Och så sa Stahre det han har sagt tidigare, det han tycker (och nu citerar jag från minnet): I Jakob Johansson och Philip Haglund har vi allsvenskans bästa innermittfältspar.

Jag kontrade inte med några tyngre argument, men nickade sannolikt i samförstånd och minns inte att jag ställde några följdfrågor.

Och när vi under en period spekulerat flitigt i att ett redan överbefolkat mittfält eventuellt skulle kompletteras med ukrainaren Gustav Svensson och italienaren Sebastian Eriksson kommer IFK alltså ut som vinnare i agenttrissade övergången med May Mahlangu.

Här skall det alltså sättas toppspelare på bänken. Och frågan är: Har IFK verkligen DEN ekonomin? Är det hur effekten av Tobias Hysén-försäljningen? Och är antingen Haglund eller Johansson på väg bort?

Det där blir några av morgondagens frågor.

Nu är det natt och konstaterandet är: Snopet, Malmö. Snopet, AIK.

(Maj, maj måne, jag kan lura dig ända till Skåne, är trots allt en fin gammal ramsa)

***

Hampus Zackrisson, Darijan Bojanic och Joel Allansson är de tre jag närmast tänker på i övrigt när det gäller centrala mittfältare i Blåvitt.

***

Här bloggar Markus Wulcan om övergången.

8 kommentarer om “May, may måne – jag kan …

 1. Mahlangu var en fantastisk bra mittfältare innan skadeuppehållet. Tillsammans med Gashi ett starkt och väl komponerat innermittfält i HIF, som Rehn och Mild var förr…i Blåvitt.
  Elfsborg värvade många anfallare för några år sedan, inte så lyckat…Blåvitt värvar (kanske) många innermittare nu…men riktigt bra spelare tar plats i bra lag på flera positioner!

 2. Allt beror på kontraktslängden.

  Malmö ville ha 3 år och får May det i ifk så är det snopet. Är det ett kortare kontrakt tror jag inte Malmö varit intresserade och då är det heller snopet.

  Sen visar det sig också, kommer inte May tillbaka till formen innan skadan.

  Ja då är det snopet ifk, snopet balkander.

 3. Det IFK behöver är någon ytterligare längst bak och längst fram men inte på mittfältet. Mahlangu verkar som ytterligar en misslyckad värvning och slöseri med pengar.

  1. Om man flyttar upp Haglund får man någon längst fram. Malango har väl speed och kraft att spela Box-to-Box.

 4. Personligen tror jag man försöker skola om någon mittfältare till anfallare, varför inte Darijan? han är iofs ganska kort i rocken, men jag tror inte att Philip har körts klart i den positionen heller för den delen för att det ”sket sig” i en träningsmatch.

 5. Nja May kommer väl först i maj och risken finns ju för svarta löner inom Real GBG igen det har ju tyvärr hänt förr 🙁
  Hur många mittfältare ryms det i truppen egentligen?

Kommenteringen är stängd.