Sam Larsson show

14-4 i hörnor och 27 offensiva avslut. Och så två ansikten. IFK Göteborg bjöd en torftig halvlek och en sprudlande mot IFK Värnamo (2-0) i Svenska cupen.

Och kanske var det så enkelt som Kjetil Waehler sa efteråt, att de började skruva hörnorna utåt i stället för inåt i andra halvlek – för att duktige mittbacken Robledo inte skulle kunna nicka undan alla IFK:s hörnor.

Det har ju varit lite av måltorka för Blåvitt i säsongsupptakten. Spelmål endast mot Lokomotiv Plovdiv och en försteanfallare (Robin Söder) till synes helt i avsaknad av självförtroende och mod.

Anfallsparet Lasse Vibe och Robin Söder var Mikael Stahres sjätte anfallspar på årets sex matcher. Och, så här med facit i hand, kanske det som fungerade bäst.

Jag tror att det var alldeles utmärkt för Robin Söder att gör  det där ”enkla” 2-0-målet i slutet, åtminstone tyckte jag det verkade som ryggsäcken försvann och stegen, trots den sena minuten, blev lite lättare.

Annars var det ett evigt, uddlöst  tragglande i första halvlek, närmast stötande ineffektivt och trots alla hörnor mållöst fram till Kjetil Waehlers rejäla hörnnick efter en timme.

Lasse Vibes ideliga löpande öppnade upp, Sam Larssons cirkusliknande fotbollskonster värmde i vårkylan och bakåt utsattes backlinjen ledd av Mattias Bjärsmyr inte för mer än något missförstånd och några halvchanser.

Det blev, när alla vännerna gått, hem en rätt bra dag på jobbet för de blåvita.

För att undvika eventuell eufori är konstaterandet fortfarande att IFK känns tunt centralt. Värnamos superettabacklinje vann duellerna i luften på de fasta situationerna i första halvlek och IFK:s försök att spela på djupet i mitten föll platt.

Det här var kanternas kväll. Martin Smedberg-Dalence håller på att skjuta in sig, Sam Larsson är på nytt ”Samba-Sam” med supportrarna och Ludwig Augustinsson är i stort sett så bra han var i inledningen av fjolåret.

Just samarbetet mellan Augustinsson och Larsson på vänsterkanten kan bli nyttigt för IFK Göteborg 2014. Känslan är att det är där Mikael Stahre kommer fortsätta spela Sam, inte centralt som i några av de inledande matcherna.

På lördag väntar Hudikvall borta.

2-0 hemma mot Värnamo var ett första viktigt steg på tävlingssäsongen 2014.

Det ingjöt åtminstone visst mod bland IFK-spelarna.

Kommentarer om “Sam Larsson show

  1. Balkander:
    Du skrev: ”Det ingjöt åtminstone visst mod bland IFK-spelarna.”

    Heter det ”ingjöt” …? Jag skulle har skrivit ”ingöt”, sprunget av verbet gjuta … gjuta göt gjutit .. typ.

Kommenteringen är stängd.