Torslanda omgångens skräll

Det är inte sannolikt, heller inte utopiskt att vi får fyra Göteborgslag i årets upplaga av Svenska cupens kvartsfinalrunda. Omgångens storskräll stod Torslanda för, en något mindre svarade Sirius för och Gais imponerade borta mot IFK Norrköping. Årets ”AIK” verkar gå till Djurgården. Malmö FF imponerade mest av alla lag i första omgången, som slutspelas i morgon.

Här utser jag även min favorit till slutseger i respektive grupp.

Grupp 1

Malmö FF-Degerfors  7-1 (Mitt tips: 1-0)

Hammarby-Ängelholm, tisdag 19.00: 1-1

Kommentar: Jag fick rätt på tipstecknet men trodde nog inte att Mamlö skulle krossa Degerfors och gamle IFK-keepern August Strömberg, som de gjorde. Tre mål av Simon Kroon, två av Guilermo Molins, ett av Magnus Eriksson och så tävlingscomeback av Markus Rosenberg.

Bäst till för gruppseger: Malmö FF.

Grupp 2

Hudiksvall-Gif Sundsvall 0-2 (Mitt tips: 1-1)

IFK Göteborg-IFK Värnamo 2-0 (Mitt tips: 2-1)

Kommentar: Det blir som väntat IFK Göteborg och Gif Sundsvall som gör upp om gruppsegern, även om jag trodde att Hudiksvall skulle kunna lura Giffarna på en pinne i lördags. Nu blir det kniven på strupen för ”Hudik” på lördag när IFK kommer på besök, en match gästerna från Göteborg – med formstarke Sam Larsson som ny publikfavorit – bör vinna planenligt.

Bäst till för gruppseger: IFK Göteborg.

Grupp 3

Helsingborg-Ljungskile 1-0 (Mitt tips: 2-0)

Torslanda-Syrianska 1-0 (Mitt tips: 1-2)

Kommentar: Wow, vilken underbar skräll, men inte skall väl lilla Torslanda kunna rubba Helsingborg på Valhalla på lördag? Gluttar igenom Hisingsklubbens laguppställningar och blottar möjligen min okunskap när det enda namn jag fastnar på är Marcus Jacobsson, gaisare i fjol. I vilket fall som helst: Detta är tjusningen med Svenska cupen, det som gör den levande.

Bäst till för gruppseger: Helsingborg.

Grupp 4

Elfsborg-Östersund 3-0 (Mitt tips: 3-0)

Rynninge-Öster 1-1 (Mitt tips: 1-2)

Kommentar: Halvskräll av Rynninge, planenligt Elfsborg. Elfsborg möter Öster hemma i sista omgången lördag 15 mars.

Bäst till för gruppseger: Elfsborg.

Grupp 5

Sirius-Djurgården 2-1 (Mitt tips: 1-3)

Halmstad-Assyriska 2-0 (Mitt tips: 0-1)

Kommentar: Ytterligare en skräll, signerat Sirius, med ex-djurgårdaren Johan Arneng i startuppställningen. Nya Djurgårdstränaren Pelle Olsson fick tuffast möjliga start på tävlingssäsongen och ställde dessutom upp med starkast möjliga lag.

Bäst till för gruppseger: Faktiskt Sirus som har Halmstad hemma i nästa omgång.

Grupp 6

Carlstad United-Brommapojkarna 0-4  (Mitt tips: 1-1)

Åtvidaberg-Jönköping 4-0 (Mitt tips: 2-0)

Kommentar: Ricardo Santos tvåmålsskytt för Åtvidaberg, Dardan Rexhepi tvåmålsskytt för Brommapojkarna. Dessutom mål av ex-blåvite Nicklas Bärkroth. Åtvidaberg tar emot Brommapojkarna hemma i sista omgången, en trolig gruppfinal.

Bäst till för gruppseger: Åtvidaberg.

Grupp 7

Norrköping-Gais 0-1 (Mitt tips: 2-0)

Athletic FC United-Gefle 0-1 (Mitt tips: 1-1)

Kommentar: Strongt av Gais att hålla undan för Norrköping i slutforceringen och ett riktigt starkt resultat som, om det inte vore för lottningen (ny tuff bortamatch mot Gefle på söndag) hade kunnat innebära visst favoritskap inför fortsättningen. Förre Häckenspelaren Dioh Williams avgjorde för Gefle. Tar Gais den här gruppen betraktar vi det som en ”mini-bragd”.

Bäst till för gruppseger: Gefle.

Grupp 8

Häcken-Örgryte 2-0 (Mitt tips: 3-0)

Sandviken-Mjällby 0-1 (Mitt tips: 1-2)

Kommentar: Imponerande insats av Öis i lördags. Häcken-Mjällby lär avgöra saken och spelas i sista omgången, lördag 15 mars.

Bäst till för gruppseger: Häcken.

***

Gruppvinnarna går till kvartsfinal, övriga lag har spelat färdigt. Final på Friends 18 maj.