Grattis på 120-årsdagen, Gais

Att döma av föreningens nuvarande ordförandes uttalanden vid senaste årsmötet var det ytterst nära att medlemmar och anhängare inte fick uppleva dagens högtid, nämligen Gais 120-årsdag.

Konkurshotet låg som en våt filt över verksamheten stora delar av 2013.

Att döma av vad jag själv hör och anser står Gais inför ett spännande jubileumsår. Fyra poäng på två matcher i Svenska cupen mot allsvenskt motstånd, en sanerad ekonomi och en trupp i skick sänder signaler om hopp och visst fog för tro.

Det doftar faktiskt allsvenska drömmar om Gais igen. Även om de ansvariga är ytterst noga med att poängtera betydelsen av stenhårt jobb, fötterna på jorden och (typ) en match i taget.

Läser mig till att Göteborgs Atlet- och Idrottssällskap grundades på Edlunds konditori och café på Storgatan i Göteborg 11 mars 1894 och spelade sin första fotbollsmatch 1897 (0-2 mot Öis).

Det var tider det.

Bland fotbollsmeriterna märks fyra svenska mästerskap (1919, 1922, 1931, 1954), en cupseger (1942), ytterligare två allsvenska seriesegrar (1925, 1927) och totalt 54 säsonger i högsta serien.

Gott så.

Ha nu en riktigt fin födelsedag, så syns vi på söndag (Athletic FC United, Valhalla 16.00); seger, ”rätt” resultat i IFK Norrköping-Gefle – och Gais är klart för kvartsfinal i Svenska cupen.

***

PS. 120 år är sju fler än Sveriges äldsta person. Någonsin. DS

19 kommentarer om “Grattis på 120-årsdagen, Gais

  1. Grattis Gais!
    Stil, klass och tradition. Och Sveriges vackraste fotbollströja.

    1. Den lär finnas på kamratgården. Du vet, bandidosnästet där. Lycka till att hitta den.

  2. Tror det blir 1894 personer på Valhalla finns för många trötta slöa TV-Gaisare som göttar sig hemma i soffan numera, men JAG skall dig.

    GRATTIS GAIS VI ÄLSKAR ER

Kommenteringen är stängd.