Gais mot kvartsfinal

Nya tag, ny cupdag – i dag med en kvartsfinalplats för Gais som insats. Öis lunchmatch mot Sandviken i samma grupp som Häcken saknar betydelse för fortsättningen av Svenska cupen. Häcken är redan klar gruppsegrare.

Med några timmars distans till Hisingsklubbens till synes komfortabla 3-0-seger mot allsvenska kollegan Mjällby AIF är konstaterandet att tvåmålsskytten Moestafa El Kabir oväntat ofta fastnade i blekingarnas backlinje.

Trots bra fart, rättvänd riktning och förhållandevis stora ytor att jobba på körde ”MEK” fast.

Vi skall ha i minnet att Mjällbys försvarslinje leds av skicklige Gbenga Arokoyo som i går omgavs av Daniel Ivanovski, Danny Ervik och Victor Agardius.

Jag har lyft Moestafa El Kabir, som själv nyligen utsåg sig själv till allsvenskans bäste, flera gånger den här våren. Tyckt mig se farten, formen och målsinnet.

Vad jag inte sett  – eller tänkt på – tidigare är kroppsspråket. Mot Mjällby tröttsamt gestikulerande mot motståndare, publik och ibland även medspelare.

Stryk det och fokusera på den egna prestation.

Det gagnar både dig själv och laget, Moestafa.

***

Gais behöver sannolikt vinna eftermiddagens match mot jumbon Athletic FC United för att vinna gruppen. Mer om det här. Det kan också räcka med oavgjort såvida NorrköpingGefle också slutar med ett kryss. Men – och det här är viktigt: 1-1 i Norrköping kräver 2-2 i Göteborg. 2-2 i Norrköping, ja då måste Gais kryssa 3-3. Och så vidare.

Det som talar för Gais är att motståndet sannolikt saknar 100-procenting motivation och att Gefle möter ett Norrköping, som måste få ordning på sitt spel inför allsvenska starten.

***

De fyra ”bästa” gruppsegrarna får hemmamatch i kvartsfinalerna som spelas nästa helg (lördag eller söndag). Inför de avslutande gruppspelsmatcherna i dag är förutsättningarna/rankningen följande:

1. IFK Göteborg, 9 poäng, 16-2

2. Malmö FF, 9 poäng, 13-3

3. Elfsborg, 9 poäng, 10-0

4. Häcken, 9 poäng, 9-1

5. BP, 7 poäng, 5-0

6. Helsingborg, 6 poäng, 6-0 (möter Syrianska i dag och kan avancera)

7. Sirius, Djurgården eller Halmstad. Sirius har chans att nå nio poäng, men knappast nå ”övre halvan”. Vinner Djurgården eller Halmstad gruppen blir det på sex poäng, alltså ”undre halvan”.

8. Gais, Gefle eller Norrköping. Gais och Gefle har fyra poäng, Norrköping tre. Gais möter Athletic FC United, Norrköping tar emot Gefle. Denna gruppsegrare hamnar på undre halvan.

***

Här tar Christoffer Källqvist ut sitt alldeles egna Häcken All Star innehållande spelare han spelat ihop med i Häcken sedan debuten 2001. Tycker han har gjort ett bra jobb.

2 kommentarer om “Gais mot kvartsfinal

  1. Alright, så det som talar för GAIS är alltså endast motståndarnas motivation, eller brist på densamma. Inte det faktum att de gjort det bra hittills. Inte direkt förvånad att du inte ger GAIS något men ändå.

    1. Självklart har Gais gjort det bra själva. Det är själva grunden för resonemanget.

Kommenteringen är stängd.