Tipset som ger Henke spa?

Har redan hamnat i ett läge där en hattmiddag står på spel (Mattias Grahn Göteborgsvarvet hävdar att min brorsa Henrik Balkander skall ta mig på Varvet med 8,5 minuter, jag är säker på att jag kommer slå honom och har lovat att äta hatt om det inte sker) så det är uteslutet här.

Däremot kan jag på stående fot lova att bjuda Henrik Larsson på tårta och spa-helg i Varberg med hustrun om han räddar Falkenberg kvar i allsvenskan.

Kikade lite på hur många poäng de allsvenska jumbolagen tagit de senaste säsongerna och känner mig tämligen säker på att FFF ”slår” både Syrianskas 14 från 2013 och Gais tolv från 2012. Även Halmstad BK slog till med en bottennotering 2011, då endast 14 poäng samlades ihop.

Tror dessutom att Gefle – gick igenom deras trupp och upptäckte mest hål – gör Falkenberg sällskap ur i höst.

Med botten avklarad är konstaterandet (återigen) att allsvenskan är en skiktad företeelse. Jag hittar direkt åtta lag på övre halvan och åtta på undre. Man kan möjligen ha synpunkter på att jag placerar IFK Norrköping på den nedre deln, men tro mig – det är där de hamnar.

Guldet står mellan tre lag eller ”trupper”. IFK Göteborgs insatser på transfermarknaden sensate veckorna har förbättrat konkurrenssitutionen gentemot övriga två guldkandidater, Malmö FF och AIK, där jag byter fot från i fjol och nu satsar pengen (även i Björn Fagerlinds klassiska fotbollstips) på Skånes stolthet.

BK Häcken, nu även med en rejäl mittback (Walid Atta) i truppen, blir min outsider till topptrion. Har även en go’ magkänsla för Djurgården och Elfsborg, medan Helsingborg och Kalmar känns tunnare.

Guld till Malmö FF? Guilermo Molins, Magnus Eriksson och Markus Rosenberg. Pontus Jansson, Filip Helander och Erik Johansson. Ricardinho och Miiko Albornoz. Simon Thern och Markus Halsti. Emil Forsberg och Simon Kroon. Räcker så?

Mitt tips, slutligen:

1. Malmö FF

2. AIK

3. IFK Göteborg

4. BK Häcken

5. Djurgården

6. Elfsborg

7. Kalmar FF

8. Helsingborg

9. Mjällby

10. Åtvidaberg

11. Norrköping

12. BP

13. Örebro

14. Halmstad

15. Gefle

16. Falkenberg

6 kommentarer om “Tipset som ger Henke spa?

 1. Arbetsledarna, dvs. tränarna har en viktig roll, åtminstone i nivå med ledartyperna i laget. Häcken, AIK och även Blåvitt har lite mer kontinuitet än övriga lag tippade på övre halvan. En fördel, eller?
  Spännande att se hur MFF och DIF fungerar efter bytena, Pelle Olsson till Djurgården, intressant! Och Hasse Eklund tar över KFF – efter framgångarna med FFF!
  På lirarsidan är det kanske dax för stora genombrottet för t ex Viktor Claesson, IFE, Nabil Bahoui, AIK och (!) Robin Söder, Blåvitt? Emil Forsberg? Viktor Prodell, årets värvning – mitt-i-prick för Elfsborg?!!

 2. ”Guld till Malmö FF? Guilermo Molins, Magnus Eriksson och Markus Rosenberg. Pontus Jansson, Filip Helander och Erik Johansson. Ricardinho och Miiko Albornoz. Simon Thern och Markus Halsti. Emil Forsberg och Simon Kroon. Räcker så?”

  Pontus Jansson lämnar i sommar. Risk att Albornoz och Magnus Eriksson gör samma sak.

  Blåvitt tappar väl max ngn av Mahlangu, Sam Larsson eller JJ.

  Hög risk att Borges lämnar AIK, samt kanske även Bahoui eller Milosovic.

  Jag tror sommarfönstret blir direkt avgörande för vilka som tar guld och där tycker jag det är lite fördel IFK.

  1. Tror inte man skall överdriva sommarfönstret, Rantie gick i somras och Molins kom i hans ställe. De svenska klubbarna är oftare än man tror med på noterna.

 3. Tror som Du, nästan. De inbördes placeringarna för lagen du placerat på platserna 8—15 är jag lite osäker till – har inte full koll på trupperna ännu – kvällstidningarnas fotbollsbiblar kommer väl snart?

  Ett Elfsborg med Anders Sv koncentrerad på klubblaget och som mittback- intressant mittlås tillsammans med yngre broder Holmén, kan ge önskad stabilitet åt laget. Häcken med en mellansäsong, nu åter på gång, kan bli en skräll. Guld!?

  Blåvitts breda trupp – är Stahre mannen att hålla den lugn, när konkurrensen blir tuff till startelvan?

  1. Personligen tror jag att Häckens placering 2013 är det mest normala och att de har hamnat på övre toppen varit utstickare. Alltså mellansäsonger är nog kontinitet snarare.

 4. ”Men tro mig det är där de hamnar”.

  Du har ingen ytterligare motivering för de av oss som inte tror på att just du har facit.

Kommenteringen är stängd.