Så går det i kväll

Gratulerar Gais och Malkolm Moenza till en poäng i premiären borta mot IFK Värnamo. Sätter – trots den uteblivna trean – en viss standard att göra poänggivande mål i sista spelminuten. Gott så. Står fast vid mitt tips om toppplats för Grönsvart i år.

***

Åt Elfsborg stod inget att göra för Häcken i fredags. Slötittade på andra halvlek – där allt hände – och uppskattar förstås Johan Larssons fina vänsterträff som seglade in i Christoffer Källqvists vänstra kryss. Mycket vackert, Johan!

***

I kväll väntar stormatch på Gamla Ullevi. Och jag känner mig – till skillnad från förra veckan och premiären mellan AIK och IFK – fotbollsladdad. Skrev en krönika i dagens Göteborgs-Posten på temat att vi alla i kväll har chansen att stötta och hylla i stället för att hata. Hoppas vi kan baxa ”Sveriges El Clásico” dit.

Bäst i Blåvitt senast var Lasse Vibe, Jakob Johansson, Sam Larsson, John Alvbåge, Ludwig Augustinsson och Philip Haglund. Sällan har det varit så svårt att välja kandidaterna till 3 – 2 – 1 (betyg till bästa spelarna) efter matchen. Jag och Tobias Jansson fastnade för Alvbåge, Vibe och Larsson då.

Blir intressant att se om IFK väljer att spela Gustav Svensson från start direkt eller – vilket jag förespråkar – norske Kjetil Waehler. Tycker Waehler, som ”tvingades” kvar i Blåvitt, är värd att åtminstone få spela sig ur laget mot bakgrund av det fina fjolår och försäsong han presterat.

Statistisk poäng, för kännedom: 29 procent av alla tiders svenska mästare i fotboll stod efter två omgångar på sex poäng, 34 procent hade fyra poäng och 24 procent tre poäng. Slutsats: Störst chans att vinna guld för både Malmö och IFK vid kryss?

Minns Ranties smarta djupledsmål på IFK i fjol och Sam Larssons sena kvittering. Tror på större bollinnehav och fler chanser för hemmalaget i kväll. Tippar 3-1 till IFK och en sprakande fotbollsmatch med två lag som fått en bra start på årets allsvenska.

Åge Hareides något rakare MFF har trots allt en bit kvar till det som gjorde Rikard Norlings Malmö till svenska mästare i fjol. Mest saknas Jiloan Hamad.

Kommentarer om “Så går det i kväll

  1. Funderar bara på om du har räknat om till 3-poängsystemet när du kollat på statistiken. Annars kan det ju vara lite missvisande. Vore ju olyckligt om IFK skulle spela på oavgjort och så beror det på att man missförstått statistiken. Kanske bäst att jobba för 3 poäng trots allt.

Kommenteringen är stängd.