En dag i fotbollens tecken

På väg hem från Helsingborg och en dag som gått i fotbollens tecken. Det tackar vi för. Häcken var kanske värt en poäng, men Helsingborg vann med klass (David Accams drömträff). Många tippade Häcken som en möjlig outsider till guldet inför den allsvenska starten. Efter endast en seger på tre matcher börjar det osa katt om Hisingsklubben.

***

Leo Zuta åkte ut redan efter 24 minuter. En spark mot bollen tog i Emil Krafths huvud. Han var knappast den förste, ej heller den siste, att visas ut i en fotbollsmatch. Utvisningen påverkade, oavsett om den var rätt dömd eller inte, utgången av den här matchen. Zuta, som spelat till sig en ordinarie tröja som vänsterback i Häcken, passerade efteråt förbi oss i presspacket utan att vilja kommentera händelsen.

I stället talade han i telefon. Och det är möjligt att vi skall nöja oss där och med ord som ”han var så grymt besviken på sig själv, fattar du inte det?” och därmed acceptera att intervjuer är något som främst görs när det går/har gått bra.

Mitt enkla svar där. Nej.

Enligt reprisbilderna är Zutas uppsåt, för den som trots allt fortfarande undrar, inte att sparka någon i huvudet. Troligen väntar någon eller några matchers avstängning.

***

Peter Gerhardsson vill utnyttja tekniska möjligheter som videogranskning vid situationer likt kvällens. Var det rätt med rött? Eller skulle det räckte med gult? Ja, varför inte.

***

Vi slapp våldsyttringar. Tack alla för det.

6 kommentarer om “En dag i fotbollens tecken

  1. Ingen som sett reprisen, där foten inte är i närheten av huvudet och helsingborgaren som försöker spela medvetslös med illa utvecklade skådespelartalanger, kan tycka att utvisningen var korrekt . Så ja, videogranskning hade hjälpt häcken…

    1. Och han hade ett rakblad och skar sig själv i huvudet för att få till det till mer fejk då eller? Han blödde ju så du får nog ta och kamma dig lite… Solkart rött.

      Häcken får kvala.

  2. Han kommer med fart och sparkar en spelare i huvudet. Kom igen Balkander.

    Att ens insinuera att en fucking videogranskning skulle HJÄLPA Häckens chanser att slippa rött där är för dumt för att ta på allvar. Gerhardsson vill flytta fokus från två raka förluster efter en premiärseger där förlorande Peking var det bättre laget.

  3. Fanns väl ingen som trodde på några våldsyttringar idag? Varför skulle ordningsläget på stans gator vara något annat än gott?

Kommenteringen är stängd.