Finns regeln, följ den

Självklart kan jag tycka synd om Åtvidaberg och se orättvisor för tredje part om sanningen att Mohammed Abubakari spelat utan arbets- och uppehållstillstånd leder fram till poängavdrag i allsvenskan.

Utgångspunkten är i alla fall glasklar. Finns regeln måste Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd förhålla sig till till den – och då uppstår rena rama poängkaoset i allsvenskan.

Samtidigt är det tacksamt att det sker nu och inte med tre matcher kvar av serien. Ärendet är precis som när Gais klantade sig med Wanderson för ett antal år sedan klantigt skött av den aktuella föreningen – och inte värdigt svensk toppfotboll anno 2014.

Gladast blir Elfsborg och Falkenberg som båda har förlorat mot östgötarna i upptakten av årets allsvenska och nu kan få tre nya, fräscha poäng.

För IFK Göteborg, som vann med 5-0, finns, om Åtvidabergs samtliga resultat vänds till 0-3, risk att få försämrad målskillnad.

Såvida inte förbundet väljer de närmast prejudicerade domarna runt Afonso Alves (Malmö 2004) och Wanderson do Carmo (Gais 2009).

För Åtvidaberg kan fallet utvecklas till en sportslig katastrof och en minst sagt pinsam historia.

10 kommentarer om “Finns regeln, följ den

 1. Balkander!

  De som har vunnit mot ÅFF och gjort mer än 3-0 får behålla det resultatet … står i tävlingsbestämmelserna och är inget för en ev. kommitté att ta beslut om.

 2. Och båda spelarna är födda på exakt samma dag. Men det har ju inget med respektive klubbs missar att göra. Smått obegripligt dock att det verkar kunna hända igen. Lärde sig svensk fotboll inget av Wanderson 2009?

 3. Vore vidrigt om omoraliska klubbar tilläts att ”Grisa” sig till poäng de ärligt förlorat.

  Om det är så att det har haft arbetstillstånd och skulle ha fått det om Åtvid ansökt i tid så skall resultaten gälla.

  Vilket är bevisat om de får arbetstillstånd när de nu söker.

  Åtvid kan straffas på något sätt för sin försumlighet, men de som ärligt slagit Åtvid skall inte straffas.

 4. I Wandersons fall hade han en giltig spelarelicens, det var nog en stor anledning att GAIS klarade sig.

 5. Ta bort poängen från Åtvidaberg och deras motståndare få stå kvar på sina resultat

 6. Gjorda resultat gäller, men Åtvidaberg skall ha böter för sin administrativa klantighet. Andra lag skall inte få fördel eller nackdel av situationen.

  1. svår fråga.Men böter helt klart.
   otroligt klantigt men blir det poängavdrag (vilket det borde vara i normala fall) kan jag känna lite sympati för åtvid då ex MFF kom undan.. men det är väl skillnad på klubb och klubb. MFF är ju mycket starkare..
   Så får man nog nöja sig med böter. och ett uttalande som säger till nästa gång då gäller poängavdrag.

   som sagt svårt, någonstans måste man dra linjen.

Kommenteringen är stängd.