Så bra är Häckens start

Nyheten om att Moestafa El Kabir är spelbar till söndagens hemmamatch mot AIK är utmärkt Häckeninformation. Och eftersom ni alla funderar på hur bra årets start av allsvenskan (nio poäng på fem matcher) är ur ett historiskt Häckenperspektiv tänkte jag ge er svaret.

Endast en gång under 2000-talet har klubben startat allsvenskan bättre, läs = tagit fler poäng.

Här är både IFK Göteborgs och Häckens noteringar efter fem omgångar från 2000 och framåt. Siffran efter klubbnamnet står för antalet insamlade poäng.

2014: IFK 8, Häcken 9

2013: IFK 13, Häcken 7

2012: IFK 5, Häcken 7

2011: IFK 3, Häcken 7

2010: IFK 5, Häcken 11

2009: IFK 9, Häcken 6

2008: IFK 9

2007: IFK 8

2006: IFK 3, Häcken 6

2005: IFK 8, Häcken 9

2004: IFK 8

2003: IFK 5

2002: IFK 7

2001: IFK 11, Häcken 7

2000: IFK 13, Häcken 5

6 kommentarer om “Så bra är Häckens start

 1. IK. Välförtjänt och rättvist i mötet mellan två välspelande lag med stor skicklighet i bollhanterandet.
  El Kabir respektive Borges håller båda landslagsklass.Det är märkligt att storpubliken inte går på de matcher där den mest sevärda fotbollen spelas. Vad är de som lockar de många? Ikväll fanns en mängd duktiga bollhanterare på planen, i båda lagen. Bra fotbollsunderhållning, många utmärkta individuella insatser, fantastiskt aprilväder som var högsommarlikt och – 2 800 åskådare! Häcken är i publikhänseende som ett småstadslag, trots att man hör till absoluta sverigetoppen spel- och resultatmässigt.

  1. Publikutveckling är långsamma skeenden. Flytten till Gamla Ullevi har inte hjälpt upp siffrorna.

   1. Långsamma skeenden bakom publikutveckling, ja verkligen! Nu hade dock Häcken sänkt priset, tror jag!
    Besökte Borås Arena och såg mötet Elfsborg- HBK. Här är alltid mycket publik, oavsett motståndarlag och oavsett biljettpriset som är normalhögt. Trivseln inne i arenan är påtaglig, trots det yttre mycket trista intrycket, tvärtemot Gamla Ullevi med fin utsida och trista läktarplatser, ger inte samma närhetskänsla som Borås Arena, av någon anledning. Publiken i Borås är krävande, liksom sponsorerna. Laget tvingas ändra spelstil, trots guld med tristare spel! Här handlar det om att bjuda underhållning och behålla sponsor- och biljettintäkter! Något för Häcken att långtidsplanera för. De ger trivsel på arenan, även om den var större på Rambergsvallen. Närhetskänsla!

 2. Undrar om det blir några poäng idag mot AIK? Såg att AIK tagit in Kenny Pavey i sin trupp till dagens möte.
  Lewicki mötas med dobbarna före? Med fyrtornen Goitom och Markkanen på topp blir det en rejäl utmaning för Häckenförsvaret. Attans åsså! Men Mostafa är bäst!

   1. Bakom mycket ligger mitten med Ericsson, Gustafsson Lewicki och Makondele, vilka lirare.

Kommenteringen är stängd.