Dimes dubbla roller

Träffade en gammal landslagsmålvakt på Gothia Park Academy i måndags. Förre Gais-, Norrköping– och Frölundamålvakten Dime Jankulovski gormade från linjen mellan stolparna som i fornstora dagar och var typ sist av planen efter förmiddagsträningen. Han är inplockad som tredjemålvakt bakom Christoffer Källqvist och Peter Abrahamsson och närmar sig formen.

Så … hur hamnade du egentligen i Häcken?

– Jag fick frågan av Sonny (Karlsson, sportchef) som jag har känt honom sedan gymnasietiden. Christian Lundström (assisterande tränare) är en gammal lagkamrat och en bra vän. Om de behövde det ställde jag givetvis upp. Jag får träna med grymma fotbollsspelare. Sedan var det lite egenintresse också, jag satsar på att bli tränare; få nya idéer och nya infallsvinklar från Peter (Gerhardsson, tränare) och Christian.

Hur har första tiden varit?

– Det är fantastiskt, det är bara att se på miljön vi tränar i. Ett fantastiskt bra lag också. Det känns som de – eller vi! – har något stort på gång. Många duktiga spelare, många unga som är på väg framåt. Fantastiskt skoj.

Hur ofta är du här?

– Det är väl sagt en-två gånger i veckan, men jag har sagt att är någon sjuk och de behöver en målvakt är det bara att ringa så kommer jag.

Sedan är du parallellt tränare för Lärje-Angered också – hur har det gått där i inledningen?

– Det har gått sådär kan man säga. Vi startade väl okej, en förlust och två vinster, sedan har vi två raka förluster, så vi har lite att jobba på. Det är spännande.

Vad har du sett av det här ledarteamets sätt att leda laget som du kan ha nytta av i din framtida tränargärning?

– Jag försöker inte härma andra tränare. Det är mer att man försöker få nya infallsvinklar på hur man kan lösa olika situationer träningsmässigt. Det mesta är redan uppfunnet vad gäller hur man skall träna, så det är väl mest hur de tänker.

– Man har haft några tränare genom åren. Man har tagit lite från alla tränare, sedan får man forma något eget. Det sätt Häcken spel spelar tilltalar mig, med bra passningsspel och bra fart. Inget specifikt, mer helheten.

Har du spelat någon match med Häcken?

– Nej, och det hoppas jag få slippa. Haha!

Hur är formen?

– Den är stigande, men långt ifrån 100 procent om man säger så. Jag hoppas under två veckor – både här och när jag cyklar – komma igång OM något skulle hända ”Krickan” (Christoffer Källqvist) och Peter (Abrahamsson). Kör intensivt i en-två veckor för att vara på banan. Det skall inte vara några problem att lösa en match.

Är du fortfarande pojklagstränare i Gais?

– Det är jag inte. Det är det enda jag saknar med Gais.

Kommentarer om “Dimes dubbla roller

Kommenteringen är stängd.