Din Örebrospaning, tack!

Såg inte BlåvittÖrebro i går mer än sporadiskt på tv på grund av konfirmation i familjen och är därför intresserad av era spaningar.

Individuellt.

Lagdelsmässigt.

Som lag.

Tack på förhand!

/Mattias

***

En sak till. Här är senaste nytt kring Gustav Svensson och hans skada, signerat Janlind.

7 kommentarer om “Din Örebrospaning, tack!

 1. Första halvlek inleds med sedvanlig ängslighet, IFK spelar hellre bakåt än på omarkerad mittfältare. Sen dras tempot upp och nu med två defensiva innermittfältare, GS och May. Lite lustigt när de bägge går ner och möter ibland ett par meter från backlinjen, lite 6-3-1, väl ängsligt i uppspelen?
  Söder inleder riktigt bra med rörelse och snabba beslut men blir senare i halvleken lite ensam på topp, speciellt när det börjar slås långbollar. Vid 1-0 gör han en riktigt läcker nickskarv vid främre mot May i offside som har öppet mål, härligt att linjeman inte såg det. Målet såg lite intränat ut, Söder löpte likadant på hörnan innan. Salo blir alltmer rörlig och visar också prov på snabba beslut.
  Sam på humör och visar klass, har ett härligt kämpande, han har även kvaliteter som defensiv bollvinnare, stoppas brutalt av en Örebroare några gånger och åker på en riktig lårkaka men går ändå fram och bränner straffen. Hans lekkamrat på vänstersidan, LA, är som vanligt förvånansvärt trygg för sin ålder. JJ med kyla och auktoritet hamnar längre fram och visar upp sig som den store spelare han är, vinner, överraskar och levererar, lär försvinna i sommar?
  Den stora skillnaden för oss luttrade är Mays självförtroende, välbehövligt. Nu vågar backlinjen spela innermittfält och han håller i boll och passar vidare med självklar säkerhet, ger trygghet åt hela laget så som Farnerud gjorde ibland men denne kille är otroligt rörlig och spelbar. Härligt att se sådan trygghet med boll, som han täcker boll med sin lilla kropp, verkligen vad ängsliga blåvitt och Stahre behövde. 1-1 lite kalabalik men inget som Sandberg kan lastas för, bra insats och snabb att sätta igång spelet, något för Albåge att ta efter.

  I andra halvlek får Örebro upp tempot och kunde mycket väl tagit ledningen. Lite mer Hawaii med chanser fram och tillbaka. Sam går ut och även om Allansson inte gör bort sig så tappas lite udd framåt. Sen skadas GS och Engwall in. IFK kommer tillbaka och armviftande JJ får till slut ett riktigt bra bakåtpass av Salo och bredsidar säkert in 2-1. Söder kunde gjort 3-1 men avslut verkar inte vara hans grej just nu.

  Sammanfattningsvis : bra tempo, klart mer chanser än tidigare, positivt. Lite lustigt med alla skott, t.o.m i uppspel, på motståndare. Stressen finns kvar vilket fortfarande syns i för många felpassningar men spel och självförtroende på gång, gött!

 2. Ett annat spel med mycket mer boll utmed marken, vilket i mycket är Mahlangus förtjänst… backlinjen får enkla uppspel till honom som tar emot, vänder upp och spelar vidare och gör sig spelbar igen. Han (May) driver hela laget framåt och gör att IFK kan flytta upp positionerna när han transporterar boll, mycket längre anfall

 3. *Sandberg riktigt skarp, Alvbåge får jobba för att ta tillbaka platsen.
  *Försvaret ok, trevligt att se att de oftare vågar spela på marken men det finns mer att önska. Vill ha in Emil på Adams plats när Vibe är tillbaka.
  *Mittfältet bättre än jag trodde. May viktig för offensiven precis som Jacob. Gurra grym i defensiven, står nästan alltid rätt och äger stora ytor.
  Sam mer distinkt nu och kladdar inte lika mycket, Emil skapar ytor med sin fart.
  *Robin gör ruskigt mycket bra men gör inte mål. Vill ha honom på plan med sin teknik men just nu inte på topp.

  Stahre mer rätt ute i mina ögon men jag vill se att man använder sina 3 byten för att ändra eller spetsa. Joel in relativt, kul och bra. Engvall kunde fått mer tid, svårt att hinna visa något.

  Totalt sett helt ok och ett steg framåt.
  Trist att Blåvittsupporters gnäller på allt och alla just nu.

  1. Kanske beror på var man lägger ambitionsnivån? Blåvitt är inte Mjällby eller Gefle, utan har ju som mål att tillhöra toppen.

Kommenteringen är stängd.