Vad är tanken med Mané?

Ingen ko på isen, ingen fara på taket, däremot välbalanserat – dock utan spets. Det får IFK Norrköping sota för på söndag. Då med Lasse Vibe från start.

IFK Göteborg modell 4-5-1 är ett attraktivare och effektivare lag än IFK Göteborg modell 4-4-2. Problemet just nu – och här får ni tycka att jag är hur elak som helst – är att ensamanfallaren har kört fast.

Det skapas, det löps, det passas och det kombineras och jag tyckte mig märka att Blåvitt bara under den sekvens Lasse Vibe – först högeryttermittfältare, senare forward – var på planen fick en anfallsspelare att räkna med.

Vibe är fart, kraft, finess och Blåvitts bäste målskytt trots fyra matchers skadefrånvaro.

Marcus Sandberg höll sin tredje nolla, IFK Göteborg inkasserade sin åttonde raka match utan förlust och i sparkapitalet finns förutom Vibe även May Mahlangu och Malick Mané.

Det märkliga med Malick Mané-värvningen är att han inte anses vara tillräckligt bra att sättas in ens vid ställningen 0-0 och där spelande ensamforward saknar all form av självförtroende i avslutningslägena.

Här måste Mikael Stahre ta sig en funderare. När tar tålamod slut? När förtjänar övriga spelare i truppen en chans att ta vid? Nu? Snart? Aldrig?

Ni som läser er GP hade på känn att Stahre bestämt sig för att ersätta ljumskskadade May Mahlangu med evige men skadeförföljde talangen Joel Allansson centralt på mittfältet.

Ni som läser er GP får i dag informationen att Allansson löste uppgiften alldeles utmärkt. Bolltrygg? Ja. Modig? Definitivt! Tillförde offensiva moment? Yes!

Däremot är jag, om Mahlangu lämnar klartecken till söndagsmatchen, tveksam till Allansson får ny chans direkt.

***

Vi fick dessutom en ny, fläskig läktarskandal.

Assisterande domaren Daniel Wärnmark fick med en minut kvar att spela ett föremål kastat mot sig. Matchen avbröts och domarteamet under ledning av Jonas Eriksson, VM-domaren, inväntade extra vakter och säkerhetspersonal för att kunna avsluta matchen.

Ny idioti på en svensk fotbollsarena. Nu gick vi i mål och slapp de värsta eftermälena, men reaktionen från spelare, ledare och oss runt omkring kan bara vara en: Ge er!

Hörde ni Jonas Eriksson i CMore-intervjun? ”Det blir väldigt mycket roligare”, när frågan var hur det skulle bli att resa till VM i Brasilien.

***

Matchens profil: Simon Tibbling.

***

Bengalavbrott före avspark. Igen. Nötter. Totalt stod matchen still i 25 minuter. Illa. ILLA.

***

Plus: IFK Göteborg skapade de främsta chanserna och var när vi summerar närmast segern. Det är bra jobbat, även om trepoängare var Stahres mål.

***

Minus: Djurgårdssupportrarna som under hela matchen tände bengal på bengal och avslutade med att kasta föremål på domare.