Semestern kommer närmare

Inget vidare förstaförsök av den nya svenska spelmodellen mot Danmark på Parken.
0-1 mot Pölsemännen efter sent straffmål av Daniel Agger.
Två skott av Kim Källström, ett av Marcus Berg i offsideläge och osynkat 4-5-1 i stället för offensivt 4-3-1-2.
Men framför allt: Vänskapslandskamper är alltid vänskapslandskamper.
Semestertempo i första, bättre i andra.
Slutbetyg: En tvåa.

6 kommentarer om “Semestern kommer närmare

 1. När allsvenska lag genom uttagningar till landslaget enligt Hamrén inte får störas – varför går det då bra att störa genom uttagningar till yngre landslag? Simon G och andra talanger i allsvenskan.

  Man kan undra varför Hamrén inte visat sig intresserad av allsvenskt spelande alternativ till sin landslagstrupp – inte minst nu när t o m överledaren Ibrahimovic påtalat att spelare han skall ha som lagkamrater i blågult inte ens platsar i sina lag i första – och andra divisioner utomlands och knappast vore aktuella för spel i blågult – vilken kapten han är när han säger så?

  Ibra är en fantastisk spelare, men hans uttalanden börjar alltmer ge intryck av lite hybris…

  Det är glädjande att så många unga talanger klivit fram i årets allsvenska. Många av dem med blågul nationalitet, dessutom.

  Borde inte någon eller några av alla dem, vara av intresse att ”testa” i en riktig landskamp – eller i en, enligt Zlatans uttalande, ”onödig” semestermatch???¨Som bara skall spelas av…Hur blir motivationen då?

  Även uttalanden av Elmander m flera borde leda till att deras fortsatta spel i Landslaget borde ifrågasättas! Mätta spelare…annat än på A Svenssons tid.

   1. Stämmer, nästan i alla fall…

    Innehållet hörde mer hemma i den här diskussionen!

  1. Kanske var det bättre förr…

   För länge sen…när till och med Lagerbäck var ung, var det en ära att spela i Blågult…de utlandsproffs som inte var starkt motiverade att komma hem och spela i Landslaget, var inte aktuella för spel.

   Unga, till och med riktigt unga, tonåriga, spelare, fick chansen i Blågult. Till och med enstaka spelare från ligan under Allsvenskan kunde komma ifråga. Det var en stor ära att få vara med.

   Igår kunde man åtminstone i matchens inledning se i alla fall en spelare med full motivation, Sebastian Larsson, som slet och stressade motståndet. Vad gjorde lagkaptenen?

Kommenteringen är stängd.