Mitt svenska EM-kvallag

Nu har jag sett de här två landskamperna på tv – inte varje spark, men helhetsdragen – och kan inte hur jag än försöker få in i mitt huvud att ett spelsystem (i det här fallet 4-3-1-2) som innebär att de två anfallarna allt som oftast hamnar i ytterbacksposition är ett system att försvara.

Det finns inget att ställa om på, det innebär – om min blick inte sviker mig – sämre möjligheter för ytterbackarna att spela roll i offensiven.

De svenska spelarna står, om min blick inte sviker mig, oftare på hälarna nu än tidigare och framstår inte som bekväma.

Målchanserna inskränker sig till en ribbtouch av Jimmy Durmaz och ett hyggligt passningsläge för Mikael Lustig, men där Mikael Lustig inte slog den passning alla förväntade sig att han skulle slå.

Efter första halvlek mot Danmark ställde Erik Hamrén frågan till spelarna om de skulle byta tillbaka till det ordinarie spelsystemet, efter 0-2 mot Belgien försvarade han i Patrick Ekwalls TV4-intervju den taktiska uppställningen utan att jag riktigt förstod vad det grundades på.

Anders Andersson, TV4:s bisittarexpert var försiktig i sin analys och ville inte knäcka taktiken, men vågade sig ändå på att yppa att vi som fotbollsnation med vårt A-landslag är inne i en svacka.

Den som ändå var belgare, tänkte jag.

Vad gick de på? 60 procent?

Jag tror att Belgien har goda möjligheter att avancera från sin grupp i VM.

Sverige har ett bekymmersamt läge inför EM-kvalet som rivstartar med Österrike och Ryssland.

Zlatan Ibrahimovic saknades mot Belgien. Albin Ekdal, Per Nilsson, Martin Olsson, Alexander Kacaniklic och Rasmus Elm saknades även mot Danmark.

Räcker deras återkomst för att få styrsel på det svenska fotbollslandslaget?

Och vem blir kvaljoker?

Är det här laget mot Österrike? Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Rasmus Elm, Albin Ekdal, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic – Johan Elmander, Marcus Berg?

4 kommentarer om “Mitt svenska EM-kvallag

    1. Nä, det finns en RIKTIG måltjuv, men han spelar i allsvenskan numera. Rosenberg är namnet.
      Sebastian L, borde väl få plats, nyttig som en Niklas A. förr i tiden. Istället för Elm/Lustig eller åtminstone som förste inhoppare. Men är nog nyttigast i matchstart.

    1. Zengin gjorde det bra. Han var bland de bättre i en match där Sverige inte höll måttet.

Kommenteringen är stängd.