Nya topprestationer i kväll, tack

Inga konstigheter.

Derby i kväll.

Vårens match i Göteborg.

Det skall bli kul och jag hoppas på ett fullsatt Gamla Ullevi, bra spel och fortsatt gott väder.

På en punkt får jag som jag vill. Vädret är med oss. Resten är bara önskemål.

Både IFK Göteborg och BK Häcken kommer från sina kanske bästa matcher på Gamla Ullevi i år. Blåvitt, fram till Gustav Svenssons utvisning i slutet av första halvlek mot IFK Norrköping (2-2 till slut), Häcken under stora delar av matchen mot Kalmar FF (4-1) där till och med svårflirtade förbundskaptenen Erik Hamrén lyfter och hyllar i efterhand.

8 kommentarer om “Nya topprestationer i kväll, tack

 1. Fullsatt blir det inte. Häcken gör allt för att försvåra för Blåvitt-supportrar att sitta samlade.

   1. Man har stängt av stora delar av läktaren, pinsamt agerande av Göteborgs minst meriterade klubb.

 2. Waehler fick rött för tackling bakifrån en bit från bollen mot Norrköping. Jansson i MFF fick inte rött kort för tackling bakifrån en bit från bollen mot Elfsborg. Granskande journalist sökes.

 3. Känns utsiktslöst med tanke på skador och avstängningar.

  Nej, det gäller att jobba på att vara i from efter uppehållet för att kämpa om en Europaplats.

  1. Jag tror verkligen inte att det är utsiktslöst för Blåvitt att ta poäng eller till och med segra i kvällens derby. Reellt så saknar Blåvitt två ordinarie spelare, Waehler och Svensson, det är inte ovanligt i allsvenska matcher en bit in på säsongen, då avstängningar och skador börjar bli vanligare. Ersättarna Jonson och Allansson är möjligen en viss försvagning, men Allansson har fått strålande recensioner och Jonson är minst sagt rutinerad. Skall bli mycket intressant att se Allansson vars spel i likhet med Söders, troligen passar bra mot Häcken! Gäller nog Sam Larssons också? PS Lider med Haglund, men han har ju inte prioriterats i år, så då är det väl ingen försvagning?

   Häcken har till den här matchen turen att ha troligen alla ordinarie och nästintill tillgängliga. Det lär säkert behövas!

   Ser fram emot kvällen, på den gemensamma arenan – denna säsong!

   1. Allansson och Söder var bra, undrar hur de står sig mot till exempel AIK:s eller annat rutinerat och starkt försvar? Kanske bra.

    Blev en poäng för IFK. Inte oväntat.

    Häcken fick också ett skadeåterbud. Årets och förra höstens givne mittback – Emil W. Ersättaren gjorde det bra, men det gjorde ju IFK:s ersättare också.

Kommenteringen är stängd.