Göteborgs bästa brassar? The lista

Vi körde ju det här jobbet i papperstidningen för några dagar sedan, men vi borde ägna lite tid åt att diskutera den här också, listan över Göteborgs främsta fotbollsbrassar sedan Valter Tomaz Jr anlände till Göteborg i slutet av 90-talet.

Jag satte Afonso Alves överst och verkar få medhåll från Erik Hamrén i den frågan. Han tränade Alves under hans två år i Öis och berättar rätt sköna anekdoter om den blivande landslagsmannen här.

Träffade ju den andre Öisbrassen, Paulinho Guará, från premiäråret 2002 på brassarnas träningsanläggning i Teresópolis häromdagen. Han berättade att Afonso just nu är skadad, men kanske, kanske kan tänka sig att spela ytterligare något år, någonstans.

Wanderson laddar just nu batterierna i Fortaleza (där BrasilienMexiko spelas i dag) och Aílton var nyligen på Göteborgsbesök.

Kanske något för Affe Akbari att ta tag i, en all star-brassematch i Göteborg framöver. Eller inte …

Skönaste brassehistorien är ändå denna. Tänk om Oscar dyker upp på Gothia Park Academy om några år? Hade varit något det!

Kom gärna med en synpunkt eller två på vilka jag eventuellt har missat och vilka som borde ligga högre upp eller längre ned på listan.

***

Noterar att Portugal har lagt in en vilodag i dag, dagen efter 0-4 mot Tyskland. Kan behövas. Undrar vad Pepe gör? Sågade honom en smula i krönikan här.

***

Jag lägger dagen på att lyssna på Xavi och Ramos inför Spaniens ödesmatch mot Chile här i Rio i morgon. De spelar förutom poäng och möjlighet till avancemang för sin heder. Jag tror på spansk seger – och en djävulskt bra match.

***

Hamrén byter plats i SVT-studion. Ingen stor sak, va?

4 kommentarer om “Göteborgs bästa brassar? The lista

    1. Bosco var Hamréns verk. Vet inte om jag håller med dig där. Tycker mest att han var liten. Och trevlig.

        1. Bosco? Nä, jag tycker aldrig att han fick till det. Inte med alls, är nog min tanke.

Kommenteringen är stängd.