Feg domare räddade Brasilien

Brasilien fortsätter att ha domarna på sin sida. Mot Mexiko slapp av någon outgrundlig anledning Thiago Silva rött kort när han kapade Javier Hernandez i slutet. Domaren heter Cuneyt Cakir, kommer från Turkiet och gillar enligt Fifas officiella information ridsport, simning och ping pong.

Nu gav han Silva gult kort – när en hel värld (den objektiva delen) skrek ”reeedddd”.

Minuterna senare fick den brasilianska mittbacken matchens bästa möjlighet när han nickade Neymars frispark från vänster.

Nicken mirakelräddades av Mexikos målvakt Guillermo Ochoa från tre meters håll – matchens prestation!

Men, alltså … Thiago Silva skulle i det läget ha varit utvisad. Lite av en miniskandal, alltså.

Och brassarna fortsatte jaga VM-poäng genom fusk. Marcelo, vänsterbacken som gjorde självmål i premiären mot Kroatien, kastade sig strax efter handlöst i straffområdet och tittade vädjande mot Cuneyt Cakir.

I den situationen visade Cakir mod och förmåga att stå emot publiktrycket. Ingen åtgärd.

Mexiko hade alldeles i slutskedet ett jätteläge att göra 1-0, men skottet räddades av Julio Cesar.

***

Både Brasilien och Mexiko har goda möjligheter till avancemang. Fyra poäng efter två matcher är ”enligt kalkylen”.

***

Jag gillar information om att har tidernas kortaste VM-namn. Ingen av alla tiders VM-spelare har gått snabbare att säga. Borde gå att få till några hyggliga rubriker på det. Förslag?

Jag har ett: Nejmar? Jô!

***

Har bollinnehav betydelse? Kikade lite på det efter 15 av 48 gruppspelsmatcher. Svaret är ja. Alla matcher utan en (Iran-Nigeria) har fått en vinnare. I tio av de 14 matcherna har laget som haft bollen mest vunnit. Endast fyra nationer med bollövertag har förlorat: Spanien (1-5 mot Holland), Grekland (0-3 mot Colombia), Uruguay (1-3 mot Costa Rica) och Ghana (1-2 mot USA). Slutsatser på detta?

***

Misstänker att ni sitter och funderar på hur många världsmästare som gått igenom VM utan poängtapp, förlängningsspel och straffvinster. Jag har letat mig fram till svaret: Tre.

Uruguay 1930

Brasilien 1970

Brasilien 2002

Ni kan föra in det under avdelningen värdelöst vetande.

26 kommentarer om “Feg domare räddade Brasilien

 1. Marcelo borde fått gult.så frågan är stod Cakir emot publikensvrål för straff eller tittade mellan fingrar på ännu en filmning?iaf igen Brasil fick med sig några beslut som andra lag definitiv skulle inte få.trött på detta VIP behanding.

 2. Sicken personangrepp mot domaren! Helt fel fokus efter matchen, domaren var ju helt OK.

 3. Tyckte domaren höll en hög toleransnivå matchen igenom, och det var bara konsekvent att ge gult… Men men, man ser och tycker olika.

  1. Konsekvens är bra. Jag vidhåller dock att det borde varit utvisning på Silva (även om jag nästan verkar vara ensam om det här inne …). 🙂

 4. Om du skulle kunnat reglerna, var det vårslöst spel och lika med gul kort! Brutalt spel är rött brutalt skulle vart om han skulle gått bakifrån med dobbarna chans att bryta hans ben m.m … om du ser så har han sulan neråt och inte uppe med dobbarna så helt korrekt med gul kort! Domaren var en av dom bästa!

  om du skulle skrivit så om kroatien matchen att domaren inte vågade skulle jag köpt det, men om igår är det bara bullshit domaren var fantastisk!

 5. Det var väl en J.vla rubrik ”“FEG DOMARE RÄDDADE BRASILIEN”, så du tror dom hade förlorat med en modigare domare? Nä, du får för mycket ”jante” i dig i takt med dom sliskiga drinkarna.

 6. Varför så hård och dömande ton i bloggen?

  Du skriver feg – varför? Det antyder ju att domaren skulle varit rädd, något du inte har en aning om. Om det nu skulle stämt att han var feg (att döma mot Brasilien) så borde han väl ha gett straff i slutet.

  Sen tycker jag din kommentar till Anton ”Ingen kan ha missat att det var rött kort på Silva” är raljant och lite översitteri. Uppenbarligen är det minst 3 personer som är tveksamma på om det var rött: Anton, domaren och jag.

  Det kan ju vara bra att komma ihåg att allt du tycker inte är sanningar eller fakta utan just tyckande och åsikter och inte alla kommer att hålla med dig…

  1. Helt rätt. Jag tycker, ni tycker och jag var – helt ärligt – inte ute efter att vara dömande eller raljant mot Anton. Ber i så fall om ursäkt om det uppfattades så. Jag tyckte bara att domaren inte vågade visa ut Silva. That’s it.

 7. Why the focus on the referee? His performance was probably the best yet in this World Cup. Maybe it was a clear cut red card for a man from ’neutral’ Sweden who’s only experience of a battle is in the playground at school fighting with the girls over the skipping ropes, for the rest of the world that challenge was yellow…..maybe orange! 😉

 8. ….kan inte förstå att man jagar domarna. Fred skall vara avstängd resten av VM, likaså Marcelo. Usch !!! Gnäller, filmar och beter sig som snorungar utan den minsta lilla konsekvens!

 9. Lyssna nu! Försök inte ”mediafiera” domarinsatsen. Jag tycker Cakir var ett föredöme som inledde med tydliga markeringar mot spelarna att det inte var okej att gå in för hårt i närkamperna för att sedan varna dem när det fortsatte. Att han inte ger Thiago Silva rött kort kan diskuteras, men det var långt ifrån en ”räddning” för Braslien. I övrigt tog domaren inte många felbeslut! Fel fokus Balkander!

  1. Håller med dig i del ett, inte i fas två. Ingen kan ha missat att det var rött kort på Silva. Fast kul match till slut. Mexiko är att räkna med. Tippade själv 1-1.

   1. Jaså? Ingen i min vänskapskrets ansåg att det var rött kort där! Särskilt då domaren släppt väldigt mkt matchen igenom. Konstigt att du, helt ensam, kan bestämma vad andra ska tycka!?

    PS Ingen av oss höll på Mexico!
    PSS Alla av oss ansåg att det var Mexicos MÅLVAKT som räddade en poäng till Mexico, inte att domaren räddade BRASILIENS poäng!
    PSS Bara för att alla andra har höga förväntningar på Brasilien så var de definitivt inte sämre än Mexico, snarare bättre, om än inte så mkt bättre som många hoppats/trott!

    1. Jag följde matchen i pressrummet på Maracana – det som stormades i kväll – och har gapade alla över rött kort. Jaja, vi har helt enkelt olika uppfattningar i denna fråga.

  2. Nu måste vi ha sett olika matcher …Domaren gick väl inte in och stävjade spelet…????….han blåste inte en gång dom första 10 min….Utan dom fick sparka hur dom ville….Men därimot var det lika åt båda håll

   1. Anledningen var att stävja de värsta filmningarna. Båda lagen har tendenser att ligga och lipa något överdrivet. Tycker han gjorde en stabil insats.

Kommenteringen är stängd.