Jo, Stahre, det här var super

Jag sa vad jag tyckte – att det här kan ha varit IFK Göteborgs bästa match under Mikael Stahres tre säsonger i klubben – och fick en rätt skön kommentar tillbaka.

– Du överdriver, konstaterade IFK-tränaren snabbt.

Det kan jag säga direkt: Det var inte syftet, däremot sökte känslan mig under hela matchen, att det här faktiskt var bättre och kraftfullare än någonsin sedan Mikael Stahres ankomst i november 2012.

Jag har ingen oplockad gås med Sam Larsson, inte med Tobias Sana heller, men jag tycker att det Sören Rieks står för på sin vänsterkant främjar IFK på alla sätt.

Inte dribbling för dribblingens skulle, utan rakare löpningar, rakare passningar, ofta framgångsrika och alltid betydelsefulla för helheten.

Mot Kalmar gjorde Sören Rieks inledningsvis sin svagaste IFK-insats hittills. Det tog sig och ger slutomdömet ”bra”.

Det skall sägas att Kalmar var bra. Men att Blåvitt, trots en svettig och fysisk inledning, var bättre på alla punkter. Intensiteten, aggressiviteten, tekniken.

Många var bra. Defensiven stabil och jag väljer att lyfta fram Jakob Johansson och May Mahlangu på mittfältet, Martin Smedberg-Dalence och Emil Salomonsson på sin högerkant och förstås anfallsparet Lasse Vibe och Gustav Engvall.

Deras samarbete blir bara bättre och bättre. Engvall satte sitt fjärde mål, Vibe kunde gjort fem.

Såg Nils Wiberg den här matchen är jag övertygad om att det kommer nya inlägg på twitter i det närmaste om att inte ämnar lägga sig laguttagningar framöver – och att Blåvitt trots allt är lite mer än mitt i ett svart hål.

Slutplacering? Det är inte vad detta handlar om nu. Behåll glädjen, farten och flytet, tack.

Med ”rätt” resultat de sista åtta omgångarna har IFK fortfarande god chans på en andraplats i serien. Det är bra jobbat, om inte annat av nye sportchefen Mats Gren.

15 kommentarer om “Jo, Stahre, det här var super

 1. Vad säger du om Gustav Svenssons situation? Han kan ju inte vara nöjd….
  Platsar inte som innermitt eller mittback……

  1. Han platsar inte. Däremot håller Stahre konsekvent på att konstla till det med sena GS-byten och medföljande systemskifte i varje match.

   1. Känns som inte ”vågar” ha honom på bänken en hel match. IFK har väll kallt räknat med att bli av med Jakob. Kanske blir GS mittback med Bjärs nästa år eller?

 2. ”Med ”rätt” resultat de sista åtta omgångarna har IFK fortfarande god chans på en andraplats i serien. Det är bra jobbat, om inte annat av nye sportchefen Mats Gren.”

  Men Stahre har ingen del i detta. Han kanske bara är delaktig när det går dåligt?

  1. Stahre har hängt med laget i snart fyra år, Gren ett halvår. Självklart har Stahre del i allt IFK presterar sportsligt. Inget tvivel om detta.

 3. Andraplats vågar jag inte hoppas på men en tredje är väl inte helt omöjligt? Elfsborg var MYCKET nära att tappa poäng igår och de ser inte alls stabila ut. Gött att även MFF tappade, det står nog mellan MFF och AIK i år, där jag hoppas AIK tar hem det (ja, det finns blåvittanhängare som faktiskt hoppas på AIK i detta läge av Allsvenskan, pest eller kolera där koleran AIK förhoppningsvis tar hem det, så vi kan behålla Mest Mästarnatiteln 🙂 )

 4. Hur mycket drack du innan matchen? Usel semsterfotboll mellan två uppgivenalag. Hade det varit cupmatch hade båda lagen åkt ut mot div1 motstånd.

  1. Ja inte var det en toppenmatch, mer ett bra hantverk av Blåvitt mot ett lag utan ambitioner.

 5. Måste Blåvitt sälja Vibe bara för att det kommit in ett bud ?

  Har han en sådan klausul ?

  Annars är det ju bara att kategoriskt tacka nej till sena bud.

   1. Frågan är om man behöver sälja med tanke på att man sålt Hysén, Augustinsson och Larsson. Sedan har man väl fått några kronor för övriga man sålt.

    Vibe är väl den enda spelaren men har med den ”Speeden” ?

Kommenteringen är stängd.