Hola, vart tog Ola vägen?

Jag skulle kalla det nystart eller åtminstone omstart. Det var modigt och nödvändigt av Erik Hamrén göra något åt den svenska anfallslinjen. Durmaz, Ibrahimovic och Zengin är en trio helt i min smak, om än oprövad.

Här är hela elvan: Andreas IsakssonPierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Martin OlssonSebastian Larsson, Kim Källström, Albin EkdalJimmy Durmaz, Zlatan Ibrahimovic, Erkan Zengin.

När Tobias Hysén flyttade till Kina – om än fortfarande som en briljant målleverantör – tackade han indirekt nej till plats i den svenska startelvan.

Samma med Johan Elmander. Flytten till Bröndby var och är ett tecken på att karriären befinner sig i en utförslöpa.

Detta har Erik Hamrén koll på, men vill ändå ha med både Hysén och Elmander i EM-kvaltruppen, delvis på grund av deras rutin, men även förmåga.

Dock är varken Hysén eller Elmander i nuläget troliga EM-spelare 2016.

För att Sverige skall nå dit måste nya spelare blomma, som Erkan Zengin och som Jimmy Durmaz. Båda har gjort energiska och imponerande inhopp i de senaste vänskapslandskamperna men är – förstås – oprövade på den här nivån.

Jag tycker ändå att Erik Hamrén gör helt rätt som startar med ”Zlatans kompisar”.

Möjligen kan just det faktumet också spela in när vi mäter prestationerna i efterhand.

Elvan i övrigt: Väntat mittfält, även om jag funderade en del på om inte den svenska trean skulle må bra av Ola Toivonen som offensiv spets och Albin Ekdal och Sebastian Larsson som balansspelare.

Den möjligheten är kanske mer logisk på hemmaplan framöver.

Backlinjen är den samma som nollade Estland i torsdag.

Låt oss hålla tummarna för att Andreas Granqvists stigande form håller i sig även i kväll.

Avspark 20.45