Blåvitt gör som Leicester

Jag var på Kamratgården i går. Ett irländskt företag är på väg att sälja sitt puls- och löpmetermätarsystem till IFK Göteborg. Används av rugbyklubbar samt Burnley och Leicester. Med tanke på Leicesters andra halvlek mot Manchester United häromdagen torde denna kommande blåvita investering vara klok.

***

Kjetil Waehler flyttar hem till Norge, men stänger inga dörrar. Det uttrycket betyder att Waehler också kan tänka sig att flytta någon annanstans än till Norge. Han tänker dock inte energi på något annat än att avsluta snyggt för Blåvitt.

***

Thomas Olsson, U19-tränaren, tränade med A-laget. Under tvåmålsspelet agerade Olsson vänsterback i nackspärrsjusterade Ludwig Augustinssons frånvaro.

***

Diego Calvo bjöd på ett häpnadsväckande inhopp mot Gefle senast och radade upp finterna. Förutom god teknik har Calvo gjort sig känd som ende spelare med tuppkam i Blåvitts trupp. Fram till nu. På måndagsträningen sprang costaricanen runt med renrakad skalle och frågorna började hagla: ”Vem är han där borta?”

***

Trots lite speltid mot slutet har åtminstone inte jag hört eller sett Gustav Svensson gnälla över den uppkomna situationen.

***

Danmarks motsvarighet till SVT/SR heter DR och besökte under måndagen Kamratgården för reportage på den danska trion Vibe, Riecks och Zohore. GP:s utsände lyckades märkligt nog tacka nej till att uttala sig vackert och initierat om de tre. Ber härmed om ursäkt för att det föll bort.

***

Lasse Vibe ler ofta på fotbollsplanen. Nu berättar han för GP att han ler även om han är irriterad eller ”oglad”.

– Ja, det gör jag. Det tror jag alltid att jag gör. Även när jag är lite förbannad också. Jag tror att det är bästa sättet. Du har så många kameror riktade mot dig, alla sitter och analyserar allt du säger och gör på planen. Lite som Mahlangu säger, man håller på med det bästa man vet. Varför inte le?

***

Här är Mikael Stahres tankar inför avslutningen.

5 kommentarer om “Blåvitt gör som Leicester

Kommenteringen är stängd.