Blåvitt fortfarande störst – trots miljonerna

Det finns förutom det fotbollsmässiga några saker som hamnar i centrum efter Malmös oväntade 2-0-seger över OlympiakosSwedbank Stadium på onsdagskvällen.

Som pengarna. De nio miljonerna.

Som maktförskjutningen. Att den svenska tv-publiken långsamt rör sig tillbaka till det inhemska.

Samtidigt är jag långt ifrån övertygad om att de redan frälsta, de äkta supportrarna, släpper sina invanda mönster, sin kärlek till Barcelona, Real Madrid, Chelsea eller Arsenal bara för att vi nu står med två stabila vadben mitt på den europeiska fotbollskartan.

Och så perspektivet. Var placerar vi in Malmö FF:s trepoängare mot den grekiska mästaren på den historiska måttstocken? Enligt mig fortfarande en bra bit bakom IFK Göteborgs segrar mot Manchester United, Milan och Barcelona, med den skillnaden att Malmös bedrift fortfarande pågår.

Jag stod nyss och lyssnade till nyduschade MFF-spelare i den mixade zonen. Det finns inget tvivel om att matcherna mot Juventus och Olympiakos har gett mersmak. Ingen är nöjd, alla vill ha mer. Målet är givet: Malmö FF skall, under ledning av en före detta Öistränare, ta sig vidare till nästa runda.

Åge Hareide gjorde vad han kunde när han sa det alla sunda analytiker sedan länge redan tänkt. Juventus och Atletico Madrid är favoriter i den här gruppen. Det skall mycket till för att Malmö FF skall kunna göra något åt det.

Betyder: MFF slår hellre ur underläge, undviker med näbbar och klor allt vad favoritskap heter.

Nu menar jag inte att skåningarna över en natt skulle stämplas som favorit mot Atletico Madrid i nästa omgång. Ett viss mått av underskattning hos motståndaren är däremot alltid livgivande.

Klokt av Hareide att anse att Olympiakos borde haft straff. De hade fler chanser att göra 1-1. Och då hade vi suttit här med ett helt annat resultat och en helt annan analys.

Det är landslagssamling inom kort. Två Malmöspelare, Emil Forsberg och Erik Johansson, far till Stockholm (eller rättare sagt stannar kvar efter AIK-matchen) till landslagssamlingen på måndag.

Jag hade inte haft något emot om både Isaac Kiese Thelin och Markus Rosenberg hade stannat kvar också.

Det där med övertalningskampanjer, är det ett avslutat kapitel i svensk sportpress?

#markusrosenbergtillandslagsetnu

4 kommentarer om “Blåvitt fortfarande störst – trots miljonerna

 1. #värstvadjagärpopulistisk

  Nu får det la änna vara lite rim och reson på dina inlägg? Du menar alltså att Kiese Thelin ska vara med i svenska A-landslaget? Skicka IFF IFF, så löser Sverige säkert biffen!

  Varför ska han gå före en spelare som Guidetti eller Hysén t.ex? Eller Tankovic för den delen?

  #balkandersomförbundskaptennejtack

  1. Du kan vara lugn. Det kommer aldrig ske. Motfråga: Såg du matchen i går? #allatillandslagetnu

   1. Men vad tusan, jag såg matchen, jag såg också ett MFF med en otrolig tur (ja, jag är medveten om talesättet bra lag har turen med sig) som återigen blir bjudna på ett mål som blir avgörande. Att de skulle vara så bra så halva laget ska spela landslagsspel är bara ett skämt. Jag såg två spelare som fick springa på långbollar en hel match medans man blev utrullade av ett bättre lag med oflyt i målområdet (och bestulna på en straff). Undan sa flundran hur matchbilden sett ut om inte domaren stått och halvsovit i den situationen.

Kommenteringen är stängd.