Bara två nya – det är bra

Vi har en ny kapten i staden. Han är född 3 oktober 1981 och gör mot Ryssland i kväll sin 115:e A-landskamp.

Mina damer och herrar, Andreas Isaksson!

Någon Zlatan Ibrahimovic, däremot, fick vi inte. I alla fall inte från start. Och det var ganska väntat med tanke på att han inte har tränat med boll eller lag på hela veckan och så sent som i går fortfarande kände smärta i sin vänstra hälsena.

Att döma av startelvan och de ersättare som presenterades av Svenska Fotbollförbundet alldeles nyss är tanken dock att Zlatan skall sitta på bänken.

Jag tror att han blir sittandes där, men kan säkert sprida lite extra feeling till sina lagkamrater genom blotta närvaron.

Vi får se.

Övriga positioner vi diskuterade fick följande utfall:

Center: Ola Toivonen, inte Johan Elmander eller Branimir Hrgota, som var alternativen.

Högerforward: Nabil Bahoui, inte Jimmy Durmaz som spelade där senast.

Mittfältare: Jimmy Durmaz kliver ned ett steg i banan och ”blir” Albin Ekdal. Det innebär att en matchotränad Pontus Wernbloom sitter kvar på bänken. Precis som mot Österrike blir djupledsegenskaperna hos minst en av de tre avgörande för det offensiva trycket. Utgår från att det blir Durmaz uppgift.

Mittback: Mikael Antonsson bedöms kunna spela, trots tidigare magsjuka. Det innebär att backlinjen blir intakt. Det är bra, till och med mycket bra.

Hela elvan: Andreas Isaksson – Pierre Bengtsson, Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Kim Källström, Jimmy Durmaz – Nabil Bahoui, Ola Toivonen, Erkan Zengin.

***

Visst hade det varit kul att höra Marcus Allbäck på något sätt kommentera valen av spelare i det här inslaget?

***

Sverige är i jämförelse med Österrikematchen rejält försvagat. Jag skulle anse att Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal vid en jämförelse är vår enskilt skickligaste och viktigaste spelare just nu. Just de två har fallit bort.

Nabil Bahoui gör sin blott fjärde A-landskamp, Ola Toivonen missade helgens ligaspel med sitt franska Rennes på grund av magsjuka och har på 39 A-landskamper gjort sju mål. Där har ni ersättarna till Ekdal och Ibrahimovic.

Kommentarer om “Bara två nya – det är bra

Kommenteringen är stängd.