Bara 23 000 – nu dags för Ullevi!

Fick en del reaktioner på förslaget att Sveriges nästa EM-kval på hemmaplan bör spelas någon annanstans än på Friends, förslagsvis Ullevi i Göteborg. Ett relevant irritationsmoment som framkom var avsparkstiden, 20.45 en söndag.

För en västsvensk åskådare krävdes därmed uttag av en semesterdag måndag eftersom varken tåg eller flyg går nattetid. Någon i arrangörsstaben som tänkt den tanken?

I vilket fall som helst ett effektivt sätt att utestänga alla utanför 08-land.

Knappt 23 000 hittade till Solna den här gången.

6 kommentarer om “Bara 23 000 – nu dags för Ullevi!

 1. Stockholmarna struntar som vanligt i resten av landet.
  Får vi någon gång en landskamp så är det mot Makedonien,Vitryssland eller på sin höjd Slovakien.
  Inga kioskvältare direkt.
  Sedan klagas det från förbundshåll på låga publiksiffror. Inte så konstigt va?

  1. Stackars dig Hocus Focus!! Så synd om dig stackars Västra Götalands bo.

   Stockholm är huvudstaden Stockholm är 5 gånger så stort som Göteborg.
   Det är det vi visar upp för världen, att du vill för din självkänsla och lillebrorskomplex lägga matcher på Ullevi är en sak. Det är personlig men
   vill du uppleva top utbud och framtid så får du flytta till Stockholm.
   Göteborg är en liten stad med usel infrastruktur. Tiden är förbi då
   GOT event kunde dumpa priserna på Ullevi (= skattebetalarna betalade notan och eftersom Göteborg är beroende av bidrag ifrån staten eftersom
   intäktern inte räcker till det är bara Stockholm, Vellinge samt Kiruna som har överskott i pengar så dom kommunerna fick och får betala för Göteborg ) Scandinavium för att locka evenemang som andra län/kommuner skall betala för.

   1. Fem gånger så stort? Påläst människa…. ca 960000 mot 1400000 om man räknar med storstadsområdet. Som tätort är det ca 530000 och 770000….

 2. Vakna det är 2014.. är det inte förlegat med detta ständiga lillebrorskomplex! En skymf emot Sveriges huvudstad att du ens komme på tal att matchen skulle spelas på Ullevi, okej Malmö som är ”kontineten”
  i Sverige, men hallooo som ni säger, Ullevi.
  Ärligt talat!! Lägg ner!

  Vilka skall se på matchen på Ullevi? i oktober månad?, Regnar och blåser ju 11 av 12 månader i Göteborg!

  Så här skrev en annonym Göteborgare!!

  Under hela mitt liv har jag fått höra att Stockholm av hävd alltid är, och bör vara, en perverterad rak motsats till Göteborg. Det är helt enkelt inte sant. Stockholm har förverkligat Göteborgs stora dröm om att vara en välkomnande, varm, värdig stad som älskar sin historia och sina rötter, men alltid har ett leende över till oss nyinflyttade lantisar.Medan Göteborg målmedvetet arbetat sig bort från sitt ursprung, och blivit ett glättigt men meningslöst löv för vinden, bjuder Stockholm in med välfungerande barnomsorg, kultur och nöjen i världsklass, en stadsbild som är bland de vackraste i hela världen, och en blandning av människor från hela Sverige och stora delar av resten av världen.Södermalm är det nya Göteborg. Här ryms världen, och här ryms också det allra bästa med det här landet. Jag kanske kommer bo i Rom eller någonstans i Dalarna, men jag kommer alltid älska den här stadsdelen.
  Jag ska vara tokärlig, Göteborg är mycket mindre än Stockholm, både i attityden hos dolk och staden som sådan. När man var Göteborgare satt man alltid och raljerade över alla “Ståkkhålmare” och deras kaxiga attityd. Ett raljerande som faktiskt var mer talande om personen som det det än den det riktade sig mot. Raljerandet var en självbevarelse och ett sätt att dölja sin egen självsäkerhet, sitt mindervärdeskomplex och sin avundsjuka mot de lite snyggare, lite bättre klädda, och lite mer framgångsrika Stockholmarna. I jämförelse med Stockholm är och kommer alltid Göteborg vara en stor småstad medan Stockholm är en internationell stad.

  1. Varför skulle matchen ens spelas på friends när fakta är att arenan hade över 27000 TOMMA stolar i den eeeeeenorma metropolen sthlm(1,4 milj samtidigt som super mini gbg har ca 900k)… Resten av ditt inlägg orkar man inte ens bemöta.

Kommenteringen är stängd.