Senaste nytt från Kamratgården

Några av er sitter säkert med tankar kring ÖisLund och MotalaUtsikten, där Utsikten med ”rätt resultat” vid femtiden i eftermiddag kan börja förbereda sig för superettaspel 2015.

Med tre omgångar kvar är ”Kikens” försprång till Sällskapet fem poäng och den matematiskt kunnige kan själv fundera på vad som krävs för att Öis skall stoppa västra Göteborgs nya storlag från att ta klivet upp.

***

Själv ägnade jag delar av fredagen åt IFK GöteborgKamratgården. Först en befogad sittning med sportchefen, sedan samtal med flera spelare och ledare om landslagsveckan som gick, derbyt som kommer och framtiden.

***

May Mahlangu huttrade efter långintervju i höstkylan men tog sig tid att svara på några frågor om hur han ser på nästa säsongen. Text om det och mötet mellan Mats Gren och Mays agent på måndag här.

***

Lurigast på Kamratgården just nu kan Jakob Johansson vara. Eftersom han har samma agent som Pontus Segerström (Per Jonsson, också nära vän till Segerström) har Mats Gren valt att inte stressa fram ett besked. Hans magkänsla säger dock att Jakob inte blir kvar i Blåvitt.

***

Och Marcus Sandberg är för bra för att stå ”oanvänd” bakom John Alvbåge. Jag förstår hans frustration och inbillar mig att han kommer ta chansen på annat ställe än Delsjöterrängen nästa säsong.

***

Lasse Vibe hade pojkarna och hustrun med sig under detta första pass efter EM-kvalsuccén för Danmark, där han och ingen annan var dansk medias huvudaktion förra veckan. I rimlighetens namn bör IFK Göteborg börja förbereda sig på ett liv utan Vibe. Så bra är han och så sugen inbillar jag mig att han är att ta nästa steg tämligen snart. Som Mats Gren säger. Han är inte 20 år (utan 27).

***

I dag ser Olle Sultan Jakob Johanssons möjliga ersättare i Fredrikstad när Start möter Fredrik Ulvestads Ålesund. I morgon far han vidare på sin norska helgturné.

***

Däremot tolkar jag Mats Gren som att det afrikanska spåret inte per automatik blir verklighet. Svårt läge, i vilket fall som helst.

***

Gladast och stoltast av alla på Kamratgården i går var Martin Smedberg-Dalence som talade om att ha satt Sverige på kartan i Bolivia. Skam vet. Bara att ha spelat landskamp mot Brasilien och Chile är värt en text i GP.

***

Eftersom Jakob Johansson är avstängd ersätts han av Gustav Svensson i morgon.

***

Hjalmar Jonsson blir i framtiden möjligen tränare för IFK Göteborg och kan trots veckans U21-skada spela mot Häcken.

***

Det kan även Kenneth Zohore, som är tillbaka i Blåvitts trupp.

Kommentarer om “Senaste nytt från Kamratgården

Kommenteringen är stängd.