En tårfylld dag att minnas

Det var längesedan jag såg så mycket röda ögon och tårar i samband med ett idrottsevenemang. Ordföranden grät, sportchefen grinade, tränaren bölade. Om än i olika omfattning.

Och när Utsikten blev 20:e, 21:a eller 22:a Göteborgsklubb i nästa högsta fotbollsserien (missade möjligen Kaverös och Landala i min uppräkning i dagens tidning) på lördagseftermiddagen handlade väldigt mycket och här och nu.

Det skulle inte gå. Det borde inte vara möjligt.

Att lag av Utsiktens kaliber via sex seriesegrar avancerar från division sex till superettan från 1998 till 2014 borde tillhöra romanens värld eller möjligen ett kustsamhälle i Bohuslän.

I skrivande stund är Utsikten till och med före Gais i lokal ranking eftersom Makrillarna ännu inte säkrat kontraktet till nästa års superetta.

Den serien kan bli en göteborgsk angelägenhet av hög rang 2015. Utsikten, Gais och Öis, om nu Sällskapet lyckas kvala sig upp ett pinnhål.

Ruddalen handlade eftersnacket och förhandssnacket i veckan med för den delen om var laget skall spela nästa år (Ruddalen eller Valhalla), i vilken hastighet sammanslagningen med Näset (och möjligen samarbetet med Frölunda i framtiden) kan gå, hur de tre Sef-miljonerna skall användas – och vart kvällens fest skulle fortsätta.

Centrala Göteborg med Avenykänning är ett tips så gott som något.

Och när jag passerade förbi klubbhuset tidigare i veckan diskuterades plötsligt Anton Hyséns namn igen. Han har hört sig för om att få börja träna med klubben igen. Samtalet med Niklas Tidstrand doftande inte så lite BK Häcken och lagkaptenen och matchhjälten Robin Jonsson verkar också vara på glid FRÅN ”Kiken”.

Framtiden kan vi dock låta bero ytterligare något dygn.

Jag vet att Ingemar Lundin, Björn Jarkvist & Co gärna ser att Janne Carlsson med team fortsätter nästa år.

Jag vet att klubben gärna vill närma sig allsvenskan och banne mig om jag inte tror att det är möjligt. Torbjörn Nilsson vill gärna fortsätta sitt engagemang som anfallstränare, Nils Wiberg vill gärna öka sponsringsnivån och om jag får önska vore det kul om klubben dessutom lyckas skaka liv i någon slags supporteraktivitet.

I dagsläget lockar Utsikten inte fler än drygt 500 till en avgörande match mot superettan och snittet är lägre än superettans lägsta.

Åt detta bör något göras, i en stadsdel större än Borås.

3 kommentarer om “En tårfylld dag att minnas

  1. Tråkigt bara att vi gaisare inte fick fira i fred. Var ju blåvittare som bråkade med Hammarby supportrar inte gaisare.
    Tråkigt även att GP vinklar att vi gaisare än Häcken supportrar, kom igen de är skitsnack. Även öisarna är flera. Häcken hade knappt sist 900 åskådare.
    Sluta smutskasta GAIS ni kommer tappa många prenumeranter som är gaisare som tycker ni vinklar till vår nackdel.

Kommenteringen är stängd.