Fotbollsgalan stjäl uppmärksamhet

Då har jag precis lyssnat av Erik Hamréns presskonferens på spelarhotellet vid Humlegården i Stockholm. Och mycket handlade om Zlatan Ibrahimovic. Erik Hamrén har inte talat med Zlatan efter Paris SG:s match mot Marseille och utesluter inte att Ibrahimovic kan spela från start mot Montenegro på lördag.

Han tog även upp den begränsade speltiden för alternativen, Branimir Hrgota och Marcus Berg, samt sade att han ser John Guidetti främst som en central spelare, men att han går att använda även på en kant vid en slutforcering.

Erik Hamrén tryckte på den svenska förmågan att bygga lag och att det är något Sverige är och måste vara bra på. Hamrén nämnde även att kvällens fotbollsgala är något som stjäl uppmärksamhet från spelare i inledningen av den här samlingen.

Till skillnad från senaste samlingen har Sverige flera inplanerade träningspass, vilket bland annat innebär att måndagens planerade träning ställs in för att uteslutande handla om rehabilitering.

Zlatan kommer ha presskonferens på onsdag, landslaget flyger till Montenegro på torsdag kväll.

Montenegro spelar enligt modellen 4-4-2, men växlade till ett 4-4-1-1, med en mittfältare som släpande anfallare senast.