Anders Svenssons tre alternativ

Jag började dagen på jobbet med sillmacka och fortsatte med enträget silly-arbete. Vad vi fann?

Att Öis fotbollsstyrelse inte är färdig med sitt analysarbete av 2014, men att sportrådet snart lämnar in sin rapport. Jag har sett för lite av Öis för att ha en uppfattning om det rimliga i att byta tränare, en uppgift som dök upp i mediaflödet under fredagen. Marcus Lantz har två år kvar på sitt kontrakt och att döma av allt jag lärt mig om ekonomi och fotboll bör det löpa vidare.

Jag tror inte att Öis tjänar på att kicka Lantz nu, däremot bör alla, inklusive Lantz, rannsaka sig själva och ställa sig frågan ”vad kan jag göra bättre 2015?”.

Problemet i en förening av Öis kaliber är att det finns ytterst liten förståelse för ytterligare ett år i division 1.

Skulle jag vara ansvarig för Öis sportsliga del skulle jag satsa på liiiite mer kilon i A-truppen till nästa år.

I de matcher jag såg, fyra-fem stycken, var det ofta slående hur lätt Öis vägde.

Fast det är, som alla förstår, bara en del i jobbet att bygga ett framgångsrikt fotbollslag.

Vi skriver även om Anders Svensson, där Elfsborg valt att inte utnyttja optionen om ytterligare ett år.

Kanske läge för mig att damma av den här bilden då?

image

Mannen till höger är fortfarande ordförande i Gais.

Som jag ser det finns det tre alternativ för Svensson. Fortsätta i Elfsborg, avsluta med fin lön utomlands eller välja något närmare. Har dock svårt att se att det skulle innebära IFK Göteborg. Särskilt inte den dag Jörgen Lennartsson presenteras som ny tränare. Häcken? Där finns redan Martin Ericsson. Ändå känns det som det mest troliga västalternativet till Elfsborg.

Kjetil Waehler har klart med ny klubb. Jag fick en del skit för att jag tyckte att Mats Gren borde gett honom och inte Hjalmar Jonsson ett år till. Nu blir det Vålerenga för den gode norrmannen och härifrån finns inte mycket annat att göra än önska lycka till.

6 kommentarer om “Anders Svenssons tre alternativ

  1. IFK,s alla unga talanger borde ta chansen i GAIS när tyvärr blåvitt själva fyller laget med inköpta danskar och andra avdankade stjärnor från tippeligan.

  2. 4-5 matcher. Ingen är förvånad. Du bor väl på B K Häckens arena? Och höjer deras publiksiffror med en halv procent.

  3. Om Elfsborg valde att inte förlänga kontraktet vid AIK-matchen så betyder det att ”nyheten” är 2 månader gammal nu. Finns stor risk att spelaren ”gråter ut” i pressen för att trissa upp lönebudet. Kul att medverka till det???

  4. Anledningen till att Hjalmar får kontrakt är att det finns en framtid efter hans karriär som fotbollsspelare. Dessutom klarar Hjalmar av en bänkpress vilket kjetil inte skulle löst.. Men visst jag hade nog sett ett år till med kjetil..

Kommenteringen är stängd.