Chefscout och stjärnsponsor lämnar?

Okej, då vet vi. Nils Wiberg har inte påverkat beslutet att ersätta Mikael Stahre med Jörgen Lennartsson. Där var Mats Gren tydlig.

Det ni möjligen inte känner till är att IFK Göteborg, nu när allt handlar om att Magnus Edlund, Alf Westerberg, Stefan Remnér, Fredrik Larsson och Johan Kristoffersson fortsätter runt laget, byter chefscout. Olle Sultan, som jobbat heltid som scout i tre år och totalt har drygt 20 år i klubben, kan vara på väg bort från Blåvitt, och tillbaka till ett tidigare lärarjobb.

Där väntas besked inom kort. Det nämndes inget om detta på presskonferensen där Mats Gren och Jörgen Lennartsson stod ihop med Mikael Vikla på podiet.

Olle Sultan har bland annat bidraget stort vid värvningen av Lasse Vibe. Kan vara bra att känna till.

Jag gillar, som ni möjligen vet, Jörgen Lennartsson. Många gillar Jörgen Lennartsson. Inte alla, men många. Supportrar har uttryckt andra uppfattningar kopplat till en U21-landskamp för fem år sedan där Robin Söder förstörde knäet under en EM-match på Gamla Ullevi under Jörgen Lennartssons tid som förbundskapten.

Det är historia och något vi skall lägga bakom oss.

Jag kan också, utan att gräva djupare i frågan, slå fast att inte mycket kommer ändras med Lennartsson vid rodret. Jag grundar det på ett samtal med Magnus Edlund. Och jag grundar det på sådant som sades under presskonferensen. Svenska tränare är stöpta i svenska formar. Alla känner alla. Inget nytt under solen. Och när det gäller det spelmässiga blir anfallsspelet tvådelat: Ett utvecklat passningsspel för att bryta ned en motståndare och ett effektivt omställningsspel. Defensiven skall vara välorganiserad och aggressiv.

I korthet. Guldet skall förstås ”hem till Göteborg” vad det lider, men både Lennartsson och Gren slank ur frågeställningarna om huruvida det måste ske omgående galant.

Förhandlingar med stjärnpartnern Prioritet Finans pågår. Jag lyssnade mig till att en fortsättning inte skall tas för given. Det som nu diskuteras är ett ettårsavtal. Ettårsavtal? Det är sådant man diskuterar med trotjänare som närmar sig slutet, inte bärande partner i en långsiktig satsning mot framtiden. Dock tror jag att Blåvitt har annat i rockärmen, om än varken ess eller avtal som på årsbasis ger åtta miljoner.

Det lär hända en del även här framöver.

5 kommentarer om “Chefscout och stjärnsponsor lämnar?

 1. Varför byter man ut Stahre?
  För att Nisse inte gillar honom. Nisse har varit så missnöjd att han nu bara vill diskutera sponsors avtalet ett år i taget.

 2. Blåvitt behöver en Seriös Hederlig Sponsor, inte någon som med Jämna Mellanrum hotar att lämna för att han inte tillåts gå in och bestämma över spelaruttagningar och taktik.

  Naturligtvis är det tråkigt att tappa intäkter men på lång sikt är det BRA att slippa ifrån den nuvarande.

  Att Lennartsson inte var Populär i Borås ser jag som en Merit.

 3. Hoppas laget blir mer vältränat fysiskt och mentalt med hästkondition. Görs inte det så faller andra intentioner platt när man inte orkar springa och tänka rätt en hel match. Kropp och själ hör faktiskt ihop om man skall kunna köra skiten ur motståndarna varje match. Jag tycker träningarna i fotboll ser ut som en promenad i parken jämfört med ex brottning och boxning. Inte mycket svett och högre puls efter en träning på KG.

  1. Då skall du se Träningarna för Brottarfotboll, den slår allt.

   Man kör Nacksving som Målgester tex.

 4. Om inget ändras varför byter de då ut Stahre då en av anledningarna var att de skulle spela ett annat spel. Tyvärr har jag noll förtroende för Gren. Vem som har rätt får vi se.

Kommenteringen är stängd.