Här är Lennartssons elva – just nu

Jörgen Lennartsson vill ha en trupp på 22 spelare, spelandes 4-4-2, säger han i chatten på gp.se som pågår just nu.

Utifrån kontraktsläge är det här förmodligen hans startelva just nu:

John Alvbåge –  Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Haitam Aleesami – Martin Smedberg-Dalence, Gustav Svensson, Joel Allansson, Sören Rieks – Gustav Engvall, Lasse Vibe.

Stryker vi Vibe, vilket alla runt IFK nästan verkar utgå från, kliver Mikael Boman in.

20 kommentarer om “Här är Lennartssons elva – just nu

 1. Känns onekligen inte som ett lag för Europa, möjligtvis mitten av allsvenskan och kanske högre om Vibe stannar kvar. Hysen kör väl 1 år till minst i Kina, allt annat skulle förvåna eftersom han får bra betalt och en ny svensk tränare.
  Så inget årskort i år.

  1. Ungefär som Häcken, mitten eller häng på toppen om Carlos hittar tillbaks och fortsätter utvecklingen, och Simon G inte lämnar till sommaren redan?

  2. Blåvitt behöver inte griniga supportar utan pengar så du tillför ändå ingenting. När ersättare för innermittfältet som lämnat är klara, gärna Seb, och en vass forward som ersätter Vibe (gärna Hysén) anslutit så kan det bli riktigt bra. Den vassa högerkanten är intakt, Salo har varvat upp och producerar massor av poäng. Vänsterkanten får byggas på nytt med Luddes ersättare. Varför inte Wendt..?

 2. Ja, flera duktiga spelare som lämnar skutan, Jakob Johansson på mittfältet speciellt, men med en ny tränare som jag tror och hoppas kommer att bli framgångsrik!

 3. Førhoppningsvis så ser elvan ut så her utan skader i 2015.

  Alvbåge

  Salomonsson-Pettersson-Bjærsmyr-Alesaami

  Bohm-Seb Eriksson-norrbaggen-Rieks

  Engvall-Vibe/Hysén

   1. önskemål är att Prioritet- finans sponsrar så Vibe kan stanna året ut.
    Att inte behålla Philip Haglund är en gåta för mig , en av de bästafotbolls- -spelare
    Blåvitt haft dom senaste åren, måste ha någon som kan slå passningar till forwards !

    1. Tror du att det finns en så tydlig koppling mellan Vibes framtid/PF:s närvaro? Är inte lika säker där. Jag tror att fler än du kommer sakna Philip.

 4. Tja tror Båvitt får vara glada om dom slipper kvalplats som bäst med detta gäng – secket sketlag som blir kvar.

  1. Blåvitt har nog krokar ute efter ytterligare förvärv av god klass. Gren har ju goda kontakter i flera länder…och truppen behöver breddas! Intressant att se vilka förstärkningar det kan bli frågan om.

   1. Kanske räcker det med att bredda, inte spetsa, med en lagbyggare i gammal stil, Lars-Tommys, eller är han inte det, Jörgen?

 5. Vad finns kvar av bra allsvensk klass bakom din startelva, utöver Boman? Adam, Hjalmar och Fhilip – men Philip lämnar väl…
  seb om det blir någon affär tillkommer kanske…
  Mikael Boman bra kanske t o m underskattad anfallare men inte någon Vibetyp precis…köpstarka forwards? Tobbe??

 6. Det laget kommer inte att ta något guld om man inte ersätter Lasse Vibe med en lika duktig målskytt. Dessutom måste IFK lära sig att spela smart mot sämre lag. De har tappat många poäng mot de lag som ligger långt ner i serien. Förluster eller oavgjort mot lag man skall slå har kostat dem två tre allsvenska guld under de senaste 10 åren.

Kommenteringen är stängd.