Öis tillbaka på Gamla Ullevi

Öis erbjuds plats på Gamla Ullevi 2015. Detta kommunicerades internt för en dryg timme sedan och till GP förklarar fotbollsordföranden Mattias Asserståhl att klubben ämnar flytta tillbaka till Gamla Ullevi.

– Det blir Gamla Ullevi, där vill vi spela. Det är en bättre arena än Valhalla, spelarna trivs, det är en annan atmosfär. Framför allt blir det bättre för oss på partnersidan, säger Asserståhl.

2014 spelade IFK Göteborg, Gais och BK Häcken på Gamla Ullevi. Öis hade Valhalla som hemmaplan.

***

Gotevents vice VD Johan Pagerup bekräftar för GP att säsongen 2015 startar med fyra lag på Gamla Ullevi, där Häcken avviker mot Hisingen i juli.

26 kommentarer om “Öis tillbaka på Gamla Ullevi

 1. Intressant med arenafrågan när Utsiktens bk får betala staketflytten inne på Ruddalens ip själva för att kunna söka dispens för säkerheten på en kommunal arena.Innan ni svärfar ut för mycket så bör ni väl få lite distans till verkligheten!!!!” Dessutom har vi blivit lovad servering i ett år.Nu monterar man ner den enda caferörelsen med ett tjänstemannabeslut.Och detta får väl”’,.’..”,…,.”, .” ,,” ,b ,m ,

 2. Var kommer all bitterhet ifrån? Blåvitt dominerar stort i Gbg men det räcker tydligen inte. Fotbollen bygger på att det finns många olika klubbar, eller?

  1. Tycker diskussionen mest har handlat om hur förfördelade BKR är av Gbgstad, inte att de inte ska finnas… handlar inte om bitterhet utan om någon jäkla moral i vad våra pengar går till. Jag vill inte sponsra BKR men gör det ofrivilligt.

 3. Tycker inte vi ska ”hugga” på Balkander att han ska gräva i gyttjan GC /Staten. Skicka Uppdrag Granskning, skulle varit skitkul att se förhållandet mellan vad Kommunen tar ut i Plan- och lokalhyra mot vad det normalt skulle kosta enligt marknadsmässiga priser. Såg något på Kommunägda Liseberg i somras också om Sanslöst billiga specialpass för deltagare i GC. Medborgare, det är du och jag som betalar Häckens framgång och spelarköp, och det inte genom biljettintäkter, eller jo, biljetter till Kommunens ägda faciliteter som Liseberg isåfall. Tack för mig.

 4. Varför vill Öis spela på Gamla Ullevi?
  De kan väl rimligtvis inte få ihop ett riktigt snitt på mer än 2000 personer.
  Valhalla är väl precis lagom stort (eller möjligen lite för stort) för Öis?

  1. Det han menar är förstås att det är viktigt för Öis partners att utnyttja lokalerna på Gamla Ullevi framför tältet på Valhalla. Ganska lätt att förstå.

 5. Ja ja nu kommer det eka tomt på Gamla Ullevi igen precis som när häcken spelar blir väl ca:974 personer och sen trixas det med publiksiffrorna i efterhand så det verkar vara dubbelt så många på läktarna men VARFÖR?
  Örgrytet hade ju passat bättre på Valhalla även 2015.

 6. Börja älska blåvitt helhjärtat istället för att hata alla andra. I dagsläget behöver blåvitt all kärlek och nedlåtande attityd mot andra klubbar känns tråkigt.

 7. Ska sånt patrask trampa sönder planen igen? Skandal! Håll er på Valhalla, där kan iaf fylla läktarn.
  Forza Blåvitt

  1. Du din lilla humlepatrask, håll dig borta om du inte har något att säga om Sveriges äldsta och vackraste fotbollsförening!

   1. Har aldrig påstått att Häcken är medlem.

    Men om ÖIS varit medlem hade de inte blivit utkastade.

    Självklart prioritetas en Allsvensk Klubb framför en Småklubb långt nere i Gärdsgårdsserierna.

 8. Allt annat hade varit en stor skandal. Det ursäktar dock inte kommunens svinaktiga beteende när ÖIS blev utkastade från sin arena till förmån för mygelklubben Häcken. Det var rövslickeri och korruption på hög nivå.

  Nu ser vi framåt igen med ÖIS, Sveriges äldsta fotbollsförening, mot framtiden!

   1. Fast det är ju så att Gothia Cup och kommunen går hand i hand.
    Kliar du min rygg kliar jag din.

   2. Kan bara instämma med Glenn … han tar det väldigt ”vackert” …

    Men GotEvent har ”lyckats” återigen … Not!!

    Hur f-n tänker de egentligen … har de inget bakom pannbenet?

    OK att Öis kommer tillbaka men skicka då ”för allt smör i Småland” BKR till Nya Ullevi.

    Om du inte vore medlem Balkis, så kunde du få samma pris som din kollega (som ”avslöjade” Qviding), genom att gräva i kommunens och Gothia’s redovisningar … enkelt case för dig som är insatt!

    Å andra sidan skulle du straffa din egen förening då förståssss … och det gör du väl inte?

    Så många miljoner har inte de tre alliansklubbarna fått tillsammans av kommunen totalt genom åren som BKR har fått genom GC …

    1. Det hade varit ännu mindre försvarbart att iordningställa Ullevi för enbart sex matcher.

    2. Fast du svarar inte på frågan Balkander. Jag citerar Franz; ”genom att gräva i kommunens och Gothia´s redovisningar.”

     Är du verkligen medlem i Häcken?

    3. Tror inte att jag är det längre. Blev medlem i alla klubbarna – IFK, Gais, Öis och Häcken – för några år sedan, men har, såvitt jag kan minnas, inte betalt medlemsavgiften för någon för 2014.

    4. Balkander: Det hade varit både billigare och bättre att iordningställa Nya istället för att ”förstöra” eller slita ner GU’s gräs så att en total omläggning av hela planen blir nödvändig. Då kunde ju BKR få spela på en av landets bästa gräsplaner också … bara en sån sak …

     Avseende läktare räcker det att öppna upp 4-5 sektioner.

     Ang. medlemskap eller ej, så kan man stötta/supporta utan att ha betalat medlemsavgift … sicket stolpskott till svar.

     Inte nog med GC & kommunens relation, så ger GP via våra dyra abonnemangspengar, BKR mer support än vad våra ”större” klubbar får.

     Alla ”vet” att du stöttar BKR mer än någon annan av nämnda föreningar.

    5. Om jag har inte har räknat fel rör det sig om totalt 25 matcher på Gamla Ullevi under våren, utan Häcken skulle det bli 19. Allt hänger på väderlek.
     Skälet till att jag är medlem har enbart med vårt önskemål om att kunna rapportera från de aktuella föreningarnas årsmöten.

Kommenteringen är stängd.