Pearce har landat, joggar med Alf

Det blir inget större hokus pokus inför lördagens laguttagning gällande söndagsmatchen mot den tjeckiska ligatrean Baumit Jablonec. Knappast någon Heath Pearce, som ägnade fredagskvällen åt att springa bort ett dygns jetleg ihop med IFK Göteborgs assisterande tränare Alf Westerberg.

Westerberg, som är frekvent långlöpare, lovade dock i samtal med GP att inte knäcka det 30-åriga försvarsförvärvet, scoutat via samtal med Bob Bradley och Hans Backe.

På lördagsförmiddagen tränar Heath Pearce med laget för första gången, rapport på gp.se/sport efteråt.

Jag skulle kunna tänka mig följande lag på söndag klockan 17.30 – och hoppas att Jörgen Lennartsson lyssnar/läser: John Alvbåge/Marcus Sandberg – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Haitam Aleesami – Martin Smedberg-Dalence, Gustav Svensson, Sören Rieks, Karl Bohm – Lasse Vibe, Gustav Engvall.

Det skulle ge viktig speltid för tänkta mittbacksparet Bjärsmyr/Pettersson och bli ett spännande test för Rieks centralt. Den danske vänstermittfältaren centrerade i lördags mot Nordsjälland i andra halvlek frekvent och har en spelstil, som i brist på annat, är värd att testa ihop med mer defensivt balanserade Gustav Svensson.

Ett annat alternativ är att låta Karl Bohm ta Martin Smedberg-Dalences plats till höger på mittfältet och ge den bolivianske landslagsmannen den position han fick i nationens tjänst i höstas och sade sig trivas med.

Det är, såvitt jag uppfattat, inget nytt gällande ghananska Sabah Lawson och Kasim Prosper och deras eventuella ankomst till lägret i Portugal. Bollen ligger hos migrationsverket. Mats Gren verkar just nu inte räkna med dem i Portugal.

Vädret i Algarve, dit jag är på väg, innehöll på fredagen lite regn och en temperatur runt 15 grader. Behagligt i jämförelse med den snö som föll över Göteborg under fredagen.

IFK Göteborg har just nu 23 spelare på plats i Portugal. Alla, förutom Sebastian Eriksson, är friska och tillgängliga för spel och träning.

***

För övrigt är hela Daniel Sobralenses vistelse i IFK Göteborg är rätt sorglig historia. Dyr, innehållslös – och med ett trist slut.