Tuffast tänkbara för Zlatan – så går det

Vilken förmiddag Zlatan Ibrahimovic har haft. Först uttagen i det svenska landslaget (som möter Moldavien i EM-kval nästa fredag), sedan lottad mot sin favoritklubb FC Barcelona i Champions Leagues kvartsfinal – igen!

Karl-Heinz Riedle gjorde annars vad han kunde för att få tyskt i den kommande finalen i Berlin.

Att döma av kvartsfinallottningen ligger vägen vidöppen för tyska giganterna Bayern München att åtminstone ta sig till semifinal. Vad säger ni om följande kvartsfinaler:

PSG-Barcelona

Real Madrid-Atletico Madrid

Bayern München-Porto

Juventus-Monaco

Att vi redan i kvartsfinal dessutom får en repris av fjolårets final mellan Madridklubbarna Atletico och Real ökar uppmärksamheten och intresset kring slutmatcherna i årets Champions League ytterligare.

Får Atletico revansch för fjolårets 1-4-förlust?

Och kan PSG överhuvudtaget röra Barcelona, som visade fantastisk form, särskilt genom Lionel Messi, mot Manchester City häromkvällen?

Jag håller Barcelona som klar favorit, både i den kvartsfinalen och till slutsegern i årets turnering, så som den utvecklat sig.

För två år sedan möttes PSG och Barcelona i just kvartsfinal. 2-2 i Paris i första mötet efter ett mål av Ibrahimovic, och länge 1-0 för PSG på Camp Nou, innan Pedro Rodriguez kunde kvittera och föra Barcelona vidare till semifinal via bortamålsregeln.

Nu saknas Zlatan Ibrahimovic i det första mötet på grund av avstängning. Han återkommer till match två i Barcelona.

Vilka lag vi har kvar i turneringen förresten:

* Real Madrid, nio titlar

* Bayern München, sex titlar

* Barcelona, fem titlar

* Juventus, två titlar

* Porto, en titel (som för övrigt togs efter vinst mot Monaco).

Och så Zlatans PSG.

Jag skulle gissa, skriver gissa, att vi får följande fyra lag i semifinal:

Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Juventus. Samtliga, förutom Juventus, avslutar dessutom borta, vilket brukar betraktas som en fördel i de här sammanhangen.

Att tippa finallag är lika svårt som vanligt. ”Mina” fyra semifinallag är alla av yppersta klass och på uppåtgående (såg ni Carlos Tevez mål häromdagen?). Rimligt att tro är att Bayern München ställs mot en av de två spanska storklubbarna Barcelona och Real Madrid.

Jag drar till med Barcelona och tror att Luiz Enrique mot Pep Guardiola blir något i hästeväg i Berlin 6 juni.

Kommentarer om “Tuffast tänkbara för Zlatan – så går det

Kommenteringen är stängd.