Blåvitt-Häcken 0-3

Förbundskapten Erik Hamrén har precis tagit ut sin trupp till EM-kvalet mot Moldavien 27 mars och vänskapslandskampen mot Iran 31 mars. Notabelt är att Malmö FF:s Anton Tinnerholm tar en plats i backuppsättningen i skadade Mikael Lustigs ställe, att förre AIK-spelaren Robin Quaison, liksomTorinos Alexander Farnerud är ny i A-landslaget samt att Hamrén under presskonferensen öppnade för två ”fransmän”, Zlatan Ibrahimovic (PSG) och Isaac Kiese Thelin (Bordeaux), från start mot Moldavien.

Vi kan också konstatera, ur ett mer lokalt Göteborgsperspektiv, att BK Häcken fick med tre spelare i de två U21-landslagen, Simon Gustafson i det äldre, Simon Sandberg och Samuel Gustafson i det yngre.

Däremot har IFK Göteborg ingen representation i något av de tre äldsta landslagen.

Tre spelare i A-landslaget har tidigare tillhört Blåvitt: Pontus Wernbloom, Mikael Antonsson och Marcus Berg. Liksom två av de ”äldre” U21-spelarna: Sam Larsson, Heerenveen, och Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn. Även i det yngre U21-landslaget finns en före detta IFK-spelare, nämligen Nordsjällands David Moberg Karlsson.

Både Samuel Gustafson och Simon Sandberg är debutanter i U21-landslaget.

Notabelt är att Johan Elmander, trots återbud senast, är tillbaka i A-landslaget.

A-landslagstruppen:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kasimpasa, Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen, Robin Olsen, Malmö FF.

Försvarare: Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, Pierre Bengtsson, do, Andreas Granqvist, Krasnodar, Pontus Jansson, Torino, Erik Johansson, Malmö FF, Martin Olsson, Norwich, Anton Tinnerholm, Malmö FF.

Mittfältare och anfallare: Marcus Berg, Panathinaikos, Albin Ekdal, Cagliari, Johan Elmander, Bröndby, Alexander Farnerud, Torino, Emil Forsberg, Leipzig, Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain, Kim Källström, Spartak Moskva, Sebastian Larsson, Sunderland, Robin Quaison, Palermo, Isaac Kiese Thelin, Bordeaux, Ola Toivonen, Rennes, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Trabzonspor.

Äldre U21-trupp, med riktning mot EM i Tjeckien:

Modou Barrow, Nottingham Forest, Viktor Claesson, Elfsborg, Branimir Hrgota, Mönchengladbach, Mattias Johansson, Alkmaar, Sam Larsson, Heerenveen, Patrik Carlgren, AIK, Jacob Rinne, Örebro, Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, Joseph Baffo, Halmstad, Filip Helander, Malmö, Sebastian Holmén, Elfsborg, Pa Konate, Malmö, Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven, Abdulrahman Khalili, Mersin Idmanyurdu, Oscar Lewicki, Malmö, Simon Tibbling, Groningen, John Guidetti, Celtic, Simon Gustafson, Häcken, Mikael Ishak, Randers.

Yngre U21-trupp:

Anton Cajtoft, Jönköping, Jesper Johansson, Mjällby, Carl Johansson, Helsingborg, Adam Lundqvist, Elfsborg, Jesper Manns, Elfsborg, Simon Sandberg, Häcken, Sebastian Starke Hedlund, Schalke 04, Jacob Une Larsson, BP, Alexander Fransson, IFK Norrköping, Samuel Gustafson, Häcken, Melkber Hallberg, Udinese, Jesper Karlström, Djurgården, Sam Lundholm, AIK, Arber Zeneli, Elfsborg, Dino Islamovic, Groningen, David Moberg Karlsson, Nordsjälland, Kristoffer Peterson, Utrecht, Muamer Tankovic, Alkmaar.

16 kommentarer om “Blåvitt-Häcken 0-3

  1. Du är något på spåren där, fast då måste väl även Lewicki räknas in?

 1. Varför är inte Gustav Engvall med i något av U21-landslagen? Är det pga hans skada?

  1. Han är uttagen i U19-landslaget, som bedöms ha viktigare match samtidigt. Han tränade för övrigt i dag och är redo i morgon.

 2. Vicket scoop och rubriksättning. Ytterst kortsiktigt
  Inför allsvenskan kunde det vara aktuellt med 2000 talets 3första lag genom århundradet i allsvenskan och kommentarer om det. Och spelare i landslaget.
  80-90talet vet vi på förhand och historia som man fått lära sig att Blåvitt sitter fast i via GP

 3. Blåvitt har ju i princip hela Danska Landslaget, snart kommer vi att dominera även det svenska:-)

 4. Vi får väl se hur matchen slutar, vinner Häcken med 3-0 så har du haft rätt.

Kommenteringen är stängd.