Vad sägs om 2-0 och hyfsat spel?

15 221 sålda biljetter senast jag kollade. IFK GöteborgÅtvidaberg har förutom vädermässiga förutsättningar alla möjligheter att bli den underhållande premiär både Blåvitt och hemmapubliken suktat efter.

Det är avspark 15.00 och en hel vinters förberedelser skall förlösas i ett första fyrverkeri, en första allsvensk version.

Ni som följer den allsvenska fotbollen och har koll på hur idrott är konstruerad vet att både IFK och Åtvidaberg har filen med sig in på planen i dag.

Det har hamrats, sågats, mätts och huggts, vad som återstår är sandpapper och fil. Förhårdnader skall bort, kvistar förvandlas till sågspån. Idéer omsättas till verklighet – och mål.

IFK Göteborg är förvånansvärt väl förberedda, har surfat på en både resultat- och spelmässig framgångsvåg det sista. Finalplats i cupen säkrad, nyförvärven väl inslussade och spelarna både friska och hela.

Inte ett enda moln på den blåvita himlen?

Inga stora, mer av vardaglig karaktär. Hur bänder man upp ett förväntat kontringslag? Hur hanterar man den ständiga press det innebär att spela i en storklubb av IFK Göteborgs kaliber? Hur hittar man rätt anspänningsnivå som spelare?

För Jakob Ankersen, Haitam Aleesami och Thomas Rogne blir Åtvidaberg första allsvenska matchen någonsin, för Sebastian Eriksson den första på länge.

Strax före 17.00 vet vi om saknaden efter Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson, May Mahlangu och Jakob Johansson är hanterbar.

För tränaren Jörgen Lennartsson är det första allsvenska matchen som huvudansvarig sedan 29 september 2013 då Elfsborg spelade 1-1 hemma mot Helsingborg i omgång 26.

Nu skall han tillsammans med spelarna se till att ge IFK Göteborg en godkänd start på allsvenskan 2015.

Vad sägs om 2-0 och ett någorlunda anfallsspel i åtminstone en halvlek?

Kommentarer om “Vad sägs om 2-0 och hyfsat spel?

  1. Håller med. Vinst men mer relevant 2-0 än mer. Och ännu inte helt sprudlande. Det kommer senare om bra start . Men visst är det härligt med engagemanget och vårfest om än överdrivet. Nu är vi igång igen

Kommenteringen är stängd.