Lugano från start mot Djurgården

Bänkad i premiären mot Hammarby inför 30 000 på Tele2 Arena i lördags, med från start mot Djurgården i torsdagens hemmapremiär.

Enligt vad GP erfar satsar BK Häcken och tränaren Peter Gerhardsson på uruguayanske mittbacken Diego Lugano från start mot Stockholmsklubben, som inledde med 1-2 mot Elfsborg i premiären.

Uppgiften är inte bekräftat av BK Häcken.

Lugano, som skrev på för Häcken 26 mars, gjorde sitt första träningspass med klubben 27 mars och debuterade med 20 minuter mot Vålerenga i allsvenska genrepet 28 mars, blev kvar på bänken i 0-2-förlusten mot Hammarby på påskafton.

Dessförinnan spelade han 60 minuter mot Elfsborgs U21 i Borås.

Han fanns, enligt GP:s uppgifter med i den tänkta backlinjen både på måndags- och tisdagsträningen.

Därefter skall Häcken och A-lagets ledarstab fattat ett beslut att spela Uruguays lagkapten från sommarens VM-slutspel från start i Häckens första allsvenska match för året på Gamla Ullevi.

Det är inte otroligt att Häcken genomför ytterligare ändringar i just backlinjen, som i premiären innehöll Joel Andersson, Emil Wahlström, Simon Sandberg och Leonard Zuta.

På både måndags- och tisdagsträningen har Häcken spelat med David Frölund (kom in mot Hammarby), Diego Lugano, Jasmin Sudic och Leonard Zuta.

Sannolikt för att matcha in en helt ny backlinje.

Startar även Frölund och Sudic innebär det tre förändringar i backlinjen jämfört med premiären.

Uppgifterna om huruvida Frölund och Sudic startar har GP inte fått bekräftat.

Diego Lugano har spelat 95 A-landskamper för Uruguay, deltagit i två VM-slutspel och har kontrakt med Häcken till och med 4 juni.

I premiären mot Hammarby orsakade Emil Wahlström en straff, Joel Andersson hade bekymmer med positions- och passningsspel och Simon Sandberg blev förbisprungen vid 2-0.

9 kommentarer om “Lugano från start mot Djurgården

 1. Häcken har sex mittbackar i truppen! Av dessa så spelade enligt mig de två sämsta mot Bajen (dels pga skador på Söderberg och Atta). Sudic och Lugano är klart bättre än Sandberg och Wahlström. Att PG envisas med att spela Wahlström är en gåta för mig…

   1. Mmmm.. Jag försöker hitta den artikeln, men hittar bara häckenstrunt från gp-malin.Men lycka till med den där fantastiska Lugano.. Han verkar ju vara en världsspelare precis som GP skriver..
    Trots att han inte spelat ordentligt på 3 år.

    1. Vid Sundsvalls kvittering i går är det Sudic som missar nickduell; kommer inte upp ordentligt. Samtidigt är det Lugano som ser överspelad ut.

Kommenteringen är stängd.