Häcken straffat mot Djurgården?

Först spelar vi 90 minuter, där båda lagen bytt fyra spelare vardera i laguppställningarna. Vi klagade på matchkvalitet,  frös en smula, men gladdes åt uppryckningen i andra halvlek. Sedan kretsade allt kring en situation i slutet, där Dardan Rexhepi får en knuff av en Djurgårdsspelare, lyckas stå upp,  försöker nå bollen, men slutligen faller.

Straff? Definitivt, tyckte Häcken.

Matchavgörande? Självklart.

Som jag uppfattar situationen från läktarplats är det en 50/50-situation, där domaren Markus Strömbergsson uppfattar knuffen, väljer att ge fördel, men sedan struntar i att blåsa.

Om han gör rätt går att diskutera. Vi kommer prata mer om det alldeles strax.

Häcken har i alla fall tagit sin första poäng i allsvenskan 2015 – och gjort sitt första mål genom inhopparen René Makondele.

Makondele var het mot Djurgården. Och närmast ett 2-1-mål. Som jag uppfattar det går bollen på tilläggstid bara en decimeter över.

5 kommentarer om “Häcken straffat mot Djurgården?

 1. Får man ingen fördel av bollen vilket Rexhepi inte fick ska det vara straff, han ramlade ju remember….
  Men domaren hade en väldigt hög nivå igår, flertalet avblåsningar kunde skett då flera stämplingar som kunde gett skador rent av med dobbar rakt in mot smalbenen igår. När spelarna blir rädda rent av och säger till får de varning. Mycket förundrad. Domarkåren håller inte en enhetlig nivå.

   1. Borde gjort menar du, han gav fördel i ett läge på plan (runt Blåvitts straffområde, där (nedre tredjedelen av planen = försvarsområde, som man säger) skall inte denna regel användas överhuvudtaget) vilket kunde blivit åt h-vete fel, men blev inte det. Markus S kom undan med blotta förskräckelsen.

    Verkar som domarna inte har förberett sig som lagen. Samma visa år efter år. Deras brist på känsla för spelet och engagemanget kommer inte förrän tidigast augusti .. om det kommer överhuvud taget.

  1. Kan bara säga: ”han kanske gav fördel”, men Rexhepi fick ingen fördel, han fick aldrig tag i bollen, därför faller det resonemanget helt. STRAFFEN är SOLKLAR. Stå på dig Peter G … driv det till Europa-domstolen om så krävs! Travestering på ett känt citat: ”Nån djävla ordning får det vara…” även från domarna.

   Markus Strömbergsson är en sopa. Han dömde premiären Blåvitt – ÅFF också och var lite (!?) konstig i sina bedömningar där också … högt och lågt.

   T.ex. gav han Rieks ett gult kort på ett helt juste agerande, klockren bollkontakt utan att röra en motståndare fick Markus S till ett gult kort – skandal likt den igår.

   Det fanns ytterligare en mängd konstiga bedömningar från honom i den matchen.

   Alltså det funkar inte med att lägga sig platt efter matchen. Det gäller att stå på tå under matchen, vara vaken, röra sig så att man ser det som händer. En spelare blir kapad jäms med fotknölarna när han har gjort något dåligt, men rättskiparna lever i en skyddad verkstad. Värre än Ryssland, man får inte säga vad man tycker eller ge utlopp för sina känslor … otroligt.

Kommenteringen är stängd.