Öis räcker inte hela vägen

Äntligen dags för ”den egentliga superettan” att kicka igång. För Öis del: Tänk om serien hade samma möjligheter som Sveriges tredjeserie hade 1992, då Sällskapet började i division 2 och via västra höstettan nådde allsvenskt kval och sedermera allsvenskan.

Ingen klubb har vare sig före eller efter lyckats med samma sak.

Nu håller division 1 södra, den svenska herrfotbollens tredjedivision, enligt många minst lika god kvalitet som Sveriges andraserie, superettan, med lag som Trelleborgs FF, IK Oddevold, Östers IF, Landskrona Bois – och Örgryte IS.

Det blir ett getingbo där ettan (i fjol Utsiktens BK) går upp direkt och där tvåan (i fjol Örgryte IS) får kvala mot lag 13 eller 14 från superettan om en plats i superettan 2016.

Att tippa utgången är svårt. Tippa utgångar skall vara svårt. Att döma av Öis försäsong har klubben träffat rätt i rekryteringen där Häckenförvärven Fredrik Björck och Björn Anklev samt Degerforsmittfältaren Niklas Klingberg sticker ut.

Jag sticker ut hakan och tippar Öis i toppen.

Däremot är jag tveksam om Marcus Lantz manskap går upp direkt. Jag tror på kvalplats, bakom Östers IF.

Premiär hemma mot Husqvarna i kväll klockan 19.00.

Qviding, däremot, får det svårt, och hamnar i botten.

Förutspår jag.

1) Öster

2) Örgryte

3) Trelleborg

4) Landskrona

5) Husqvarna

6) Oddevold

7) Eskilsminne

8) Oskarshamn

9) Halmia

10) Kristianstad

11) Norrby

12) Höllviken

13) Qviding

14) Lund

29 kommentarer om “Öis räcker inte hela vägen

 1. Hej. Kul att du skriver om ÖIS. En fråga, när du skriver att du sticker ut hakan, när du tippar ÖIS i topp, hur menar du då? Är det en almän uppfattning om att ÖIS inte ska ligga i topp denna säsong? Var det inte 7 söderettantränare som tippat öis som segrare, och resten tippade dem som tvåa? Vem/villa tror inte att öis ligger i topp denna säsong?

 2. Vi gjorde en riktigt bra premiär igår. Men man ska hålla fötterna på jorden. Vi är jagade i år och då gäller det att vara ödmjuk. Tycker att vi har den starkaste truppen och bästa spets kompetens. Men självklart tror jag att vi vinner serien.

 3. Du skriver att ingen annan klubb börjat i division 2 och via västra höstettan nått allsvenskt kval och sedermera allsvenskan. Gjorde inte Degerfors detta år 1992 (slog Djurgården i kvalmatcher).

 4. Ni som tvivlar på Sällskapet årgång 2015..Vad säger ni nu då efter gårdagens uppvisning mot Huskvarna ? Nu snackar vi klasskillnad.
  Ett mer rättvist resultat skulle ha varit 6 eller 7 – 0 till Sällskapet. Och då inkluderar jag inte den straff Sällskapet blev blåsta på.
  Nu börjar man känna igen Sällskapets spel från tidigare dagar.
  Ska bli galet roligt att följa laget i år. Bara det blir lite varmare också så kommer nog många att styra kosan till Gamla när Öis har sina hemmamatcher i år. Vad tror ni ? Är det Öis som i år kommer att ligga två i staden när vi räknar publiksnitt ?

 5. Balkander sticker ut hakan och tippar Öis som ett topplag. Ja jösses, det var modigt.

 6. Finns inget lag i division södra 1 som värvat den tyngd och kvalitet som Öis gjort, tror Örgrytet går obesegrade genom serien kanske några oavgjorda men inga förluster med detta superlag som skulle kunna kalla sig Real Örgyte 🙂

 7. Tycker att ÖIS ser starkare ut i år än förra året. Speciellt har försvarsspelet spetsats till med Björn Anklev och Fredrik Björk. Två spelare som håller allsvensk klass.
  Tror också att det kommer att stå mellan ÖIS och Öster.

 8. Jag tror att Öis blir 1:a i serien och går direkt upp i Superettan. 2:a blir Landskrona tror jag. Sen i bottenträsket tror jag Lund och Eskillsminne hamnar plats 13 och 14 då. Superettan betyder nog mer för klubben att ligga än Söderettan. Stark säsong av sällskapet tror jag 🙂

 9. Du har helt fel. Det är nu år 2015 som det stora återtåget börjar.
  Sällskapet kommer i år att visa att de är ett lag på väg till Allsvenskan.
  Ser redan nu fram mot nästa år i Superettan.
  Och kära vänner glöm inte fakta. Allsvenskan och Superettan behöver Sällskapet. Men Sällskapet är inte det minsta beroende av Allsvenskan eller Superettan.

  1. En äkta öisare har talat. Lycka till med allt! Visst hade det varit kul med Öis i en högre serie än division 1.

 10. Det är skönt att G-P skriver och rapporterar om ÖIS. Annat än ifk´s supportertidning G-T.. ÖIS vinner serien i sista omgången, 1 poäng före Trelleborg. Eskilsminne och Höllviken åker ut.

  1. Och jag som nyss blev hånad för att ha Eskilsminne för högt. Du är ännu modigare. Stämmer av tipsen i höst. Lycka till!

  2. Lägg ner.. 1 pinne före i sista omgången. Hur många av årets träningsmatcher har du sett egentligen ? Själv är jag 100 % säker på att Öis
   har säkrat seriesegern i 20 omgången. Jag kan inte se vilket lag som ens har en liten chans att utmana i år.

 11. Om ditt tips stämmer så möter man troligen det 13e laget från Superettan.
  Eftersom det hittills inte lottats utan byte ang plats 13 och 14 med norrettan varje år.

  1. Just det. Har för mig att det var så i fjol. Då fick Öis, som två i söderettan, lag 14 från superettan, Assyriska.

 12. Apropå någonting helt annat, nämligen GP’s Njutningsfulla Skriverier om Blåvitt Ekonomi.

  Ikväll kommer ett Uppdrag Gransning om GP’s Ekonomi

  Vill man läsa om GP’s Ekonomi får man läsa GT.

  Varje gång det ligger ett kuvert från GP med tidningen handlar ca95% om någonting helt ovidkommande, men längst ner nämner man det nya priset.

  Istället för att med ”Rubriker” tala om att man återigen har höjt priset.

  Höjer Priser gör man iof inte, man ”Justerar” det.

  1. GP är knappast ensamt om att justera priser, företrädesvis uppåt. Kommer också titta på kvällens UG, de gör oftast ett bra jobb.

   1. Vad jag avsåg var att man skriver ”Justerat” istället för att skriva ”Höjt”

    Om man ”Justerar” ändrar man åt bägge håll, om man ”Sänker” så sänker man.

    Att skriva ”Justerat” när man enbart höjt så är man Oärlig.

Kommenteringen är stängd.