Byt in Billy nästa gång, Jörgen

Jaha, det här var inte mycket att problematisera kring. Får räcka med en rak hyllning. Till det mesta. Anfallsspelet. Försvarsspelet. Bortaspelet. Serieplaceringen. De historiska jämförelserna. Kort sagt: Jag finner ingen anledning att korrigera mitt utgångstips, nämligen att det här lagen, den här truppen är tillräckligt bra att hota Malmö FF in i kaklet.

Lag är aldrig bättre än svagaste länken. I det här laget finns inga svaga länkar. Alls.

Tidigare tveksamheter är sedan länge borta och även om jag fortfarande önskar se ännu mer återkommande poängkraft från de danska yttrarna och såklart anser att Lasse Vibe borde gjort även ett andra mål mot Kalmar är det marginalgnäll.

Vi skiter i gnället i kväll.

Vi tar fredag med vetskapen om att IFK Göteborg toppar allsvenskan, att nästa match är Örebro i Svenska cupen (final) och att AIK därefter väntar i allsvensk toppmatch på samma arena.

Det är mycket nu.

Och det mesta är positivt.

Förutom att Sebastian Eriksson gjorde sin bästa match kan de blåvita supportrarna hålla tummarna för att Gustav Engvall är tillbaka till cupfinalen.

Jo, nu kom jag på en sak. Jag hade gärna sett att Jörgen Lennartsson hade bytt in Billy Nordström i slutet i stället för Thomas Mikkelsen, för att vid ställningen 2-0 och med två minuter kvar markera att de egna, akademiproducerade spelarna är nog så viktiga.

Ibland viktigare än lån från Danmark.

Det var det det.

På återhörande!

***

En allra, allra sista sak: 21-5 i avslut, 10-1 i avslut på mål. Starkt!

8 kommentarer om “Byt in Billy nästa gång, Jörgen

 1. Kanske ett förtydligande är på sin plats. Absolut, byt in Billy och Bohm, men bara om man tror de ska kunna göra nytta, förändra en matchbild eller dra nytta av sina spetsegenskaper mot ett visst försvar/anfall etc.

  Byt inte in dem om huvudargumentet är att de är unga.

  1. Håller inte med. Är Mikkelsen bättre ska han spela. Vi behöver ha igång de spelare vi tänkt alternera mellan när matchandet blir hårdare längre fram om vi nu ska gå långt i Europa League.

   Vill man spela matcher i allsvenskan som ofärdig junior trots att man inte är redo är det nog inte i Blåvitt man ska vara utan kanske i Falkenberg. Billy ska bytas in på samma villkor som alla andra, att han kan göra ett bättre jobb än den som byts ut och att han är den bäste att göra det av de som kan bytas in.

   Inser att alla inte håller med om ovanstående, men allvarligt, vad hade det gett Billy att få sex-sju minuter? Om han är redo för spel i Allsvenskan är det väl bättre han får i alla fall en halvlek på sig? Det hade gett något.

   1. Tänk dig själv om du som junior får hoppa in, om så bara i 5 minuter, för IFK i Allsvenskan. Antagligen går du på moln i ett par dagar, kanske känner vittring på en startplats och börjar ge ännu mer på träning osv. Tror det kan ge en hel del att låta junisar få hoppa in i bland.

    Nu är inte jag en av dom som har klagat på JL pga hans byten men jag tror inte att det hade skadat att vädra de yngra spelarna emellanåt.

    1. Förstår den synpunkten, men anser inte att Blåvitt ”har råd” att släppa in spelare som är sämre bara för att de är unga. Vi ska vinna varje match med så bra marginal som möjligt – särskilt ett år som detta när vi är utmanare till ett Malmö FF som har extremt mycket bättre förutsättningar tack vare sitt deltagande i CL.

Kommenteringen är stängd.