All Star Gais – genom tiderna

Jag var tvungen att sätta ihop Tidernas bästa Gaislag utifrån placeringar på listan över Göteborgs bästa herrfotbollsspelare genom tiderna.

Det här är vad jag fick ihop.

Vad tycks?

Gais: Sören Järelöv – Herbert Lundgren, Bertil Sernros, Kurt Axelsson, Rune Wentzel – Samir Bakaou, Janne Olsson, Sten Pålsson, Wanderson do Carmo – Karl-Alfred Jacobsson, Hans ”Guldfot” Samuelsson.

28 kommentarer om “All Star Gais – genom tiderna

 1. Erik Holmgren. En väldigt duktig finsk innerback. Tillika landslagsman. Och en nästan lika bra mittback från Polen spelade några år. Glömt namnet. Kurt Axelsson var nog den den mest elegante försvarsspelaren men Janne Olssons VM 1970 det bästa en gaisare gjort i landslaget.

 2. Gunnar Johansson som fick hoppa in när Knut Nordahl blev skadad i Rio WM 1950 och gjorde några kanon matcher i GAIS innan han blev proffs i Frankrike tog bland annat ner Trygve Granqvist i blåvit i ett derby.Trygve är bortglömd i rangkingen .

 3. Gunnar Johansson som fick hoppa in när Knut Nordahl blev skadad i Rio WM 1950 och gjorde suveräna matcher i GAIS innan han blev proffs i Frankrike.

  1. Gunnar var den sista jag plockade bort ur det här laget. Men han var med på hundralistan.

 4. Saknar Eine Fredriksson i uppställningen. 20 landskamper och årets makrill två gånger och en oerhört bra fotbollspelare är tunga meriter.

 5. Kommer inte exakt ihåg namnen på gamla dagar men har för mig att jag gillade Garry Brook, Dean Mooney, Sedan finns alltid Ulf Köhl och Messias i hjärtat. Mervan var oerhört bra ett år både framåt och bakåt. När man tänker på våra gamla underbara gaisare så känns det som om vi kan samla ihop till ett par världslag 🙂

  1. Det skulle utan problem gå att sätta ihop en rätt häftig hundralista – på bara gaisare.

 6. Saknar Hasse Johansson.
  Men framför allt den store legendaren Kent Grek.
  Mannen som till slut lärde sig att hålla sig på mattan.
  Vars huvud är mitt allra första Allsvenska Minne.

  1. Alldeles för kort tid i klubben. Dessutom mittback i det lag som åkte ur allsvenskan som jumbo.

 7. Saknar Conny Aldorsson. Ingen gaisare har behandlat en fotboll bättre än Conny 🙂

 8. Kul läsning din ranking. Men visst borde Gren kommit före Torbjörn. Torbjörns internationella karriär kan ju inte jämföras med Grens. Vad gäller Gais all star så förstår jag inte hur du kan bortse från Lenna Kreivi, inte ens bland de hundra i stan? Minns du inte att Rehn, Thern och allt vad de hette blev utbytta så fort de mötte Kreivi. Och vem var det som täckte upp för Samir. Sören Järelöv i all ära men visst var Benno Larsen den hittills bäste målvakten.

  1. Problemet med nästan alla gaisare, åtminstone från 1974 och framåt, är deras begränsade internationella meriter. Lenna är grym och var ett av namnen jag funderade på. I fotboll finns det alltid någon som täcker upp för stjärnan. Som i ditt exempel.

 9. Glömde du målvakten BENNO LARSEN dansken
  och yttrarna Hasse Johansson och Leif Wendt
  och den andre dansken Gösta Almbjerg som aldrig gjorde en dålig match

 10. Kanonlag! bravo Balkander du kan ju. Min favorit som målis är Leif Andersson, men inte helt fel med Sören

Kommenteringen är stängd.