Tidernas Öiselva – överens?

Vad sägs om Öis All Star team genom tiderna till kvällstéet? Laget är uttaget utifrån placeringar på listan över Göteborgs främsta fotbollsspelare genom tiderna.

Synpunkter på laguttagning emottages tacksamt.

Öis: Bengt Andersson – Erik Bergström, Conny Karlsson, Niclas Sjöstedt, Lennart Wing – Rune Börjesson, Afonso Alves, Sören Börjesson, Örjan Persson – Agne Simonsson, Sven Rydell.

37 kommentarer om “Tidernas Öiselva – överens?

 1. Tycker nog att Gunnar Gren borde ha gått vara med. Annars bra lista Balkander. Inte illa för att vara en kommunalbolagsanhängare….

 2. En intressant elva. Gunnar Green borde väl ha varit (men han är väl given också i IFK och Gais). Målvaktssidan kan alltid diskuteras, Påsket Bengtsson var väl landslagsmålvakt på 20- och 30-talen, Sven Andersson är också ett strakt namn liksom Kurt Johansson som var målvakt när jag blev rödblå. Markus (och kanske Stefan) är starka namn. Det är förstås omöjligt att ta ut en elva som alla är nöjda med. Men denna elva väcker många varma minnen.

 3. Hur kan man missa Gunnar Gren???

  Anders Limpar.

  Peter Dahlqvist som när han debuterade var yngst i Allsvenskan och även Sveriges yngsta utlandsproffs.

  1. Jag har inte missat Gren, bara valt bort honom. Anders Limpar? Ja, jo, men inte SÅ lysande under åren i Öis som han blev sedan/senare. Peter var 99:a på listan, men platsar inte i laget.

 4. Tack för din lista Mattias. Den känns både seriös och genomtänkt.
  Som 70-talist har jag inte sett alla på din lista, men jag saknar ju några som redan nämnts. Namn som inte nämnts är ju Polletten Larsson, Glenn Martindal som var profiler båda två. Och till sist en doldis: Anders Roth. Men det kanske bara är jag som minns honom?

  1. Alla minns Anders Roth. Glenn Martindahl var betydande vid SM-guldet 1985 och ett namn som diskuterades. Liksom ”Polletten”. Han stöp på att Öis under den tiden var tämligen mediokert som lag. Proffskarriären blev väl heller ingen jättesuccé?

  1. Försökte sprida gracerna lite. Han hamnade i IFK-elvan – och så var det redan trångt i Öisanfallet. 🙂

 5. Jag mönstrar följande lag, vad tycker ni :

  Målvakt: Sven Andersson

  Backar: Niclas Sjöstedt, Lennart Wing, Hasse Berntsson och Douglas Krook.

  Mittfält: Rune Bôrjesson, Sören Börjesson, Örjan Persson och Carl Erik Holmberg

  Anfall: Marcus Allbäck och Agne Simonsson

  1. Naturligtvis stämmer kanske inte en del positioner men dessa spelare borde vara med.

 6. Spelare såsom Magnus Källander och Markus Allbäck måste givetvis vara med i tidernas ÖIS-elva.
  Afonso Alves borde inte inte ha tjänat in tillräckligt med tid i klubben för en ÖIS-elva. Däremot är hans fotbollskunskaper odiskutabla, vilket kvalificerar honom för elvan. Killen ifråga kan kanske tom vara den bästa spelaren, sett till position, som någonsin spelat i Sverige.

 7. Tycker att det är ett bra uttaget lag. Några spelare kan alltid diskuteras.

 8. Jag hade självklart delat den här elvan på Facebook. Men Allbäck är Kungen! Agne är dock den främsta internationellt. Han spelade i Real Madrid!

  1. Hans karriär där blev väl ingen jättesuccé, men som du skriver: Han spelade i Real Madrid. ”Mackan” var som allra bäst i Heerenveen.

 9. Självklart ska både Sven Andersson och Marcus Allbäck vara med i en sån elva! Allt annat är ju helt otänkbart…

  Conny Karlsson?? Är inte han blåvit…?!

  1. Han vann SM med Öis 1985, men visst, han spelade för Blåvitt – och Toronto – med.

 10. Tycker nog att Dick Last borde ha en självklar plats i mål.. Allbäck d.y. är självklar med Simonsson på topp.
  Ove Grahn kan bli bollkalle 🙂

  1. Ove Grahn. Även det en fantastisk fotbollsspelare. Hur många finns det egentligen?

 11. En omöjlig uppgift att ta ut ett sådant här lag. Likadant med att lista de 100 bästa spelarna. I startelvan borde t ex Gunnar Gren ta en plats. Rune Börjesson har placerats som yttermittfältare??? Conny Karlsson är långt ifrån en av de bästa backarna ÖIS haft. Sven Andersson i mina ögon en bättre målvakt än namnen Bengt. Ingen i den halvbackstrio som Aston Villa ville värva 1926 är med. Aston Villa ansågs då vara ett av Europas främsta klubblag. Varför är ingen av de med? Jo, ingen har sett dem spela. Yngre journalister har förmodligen aldrig ens hört talats om dem.

 12. Mycket tveksam, varken Carl Erik Holmberg, Allbäck eller Sven Andersson är med. Sven spelade många säsonger i öis och dessutom sm guld. Allbäck är Gud för öisare och mycket större än Afonso är. Annars ser det ok ut

  1. Så här såg min bänk ut, som jag valde att inte publicera i förstaläget:
   Ersättare: Sonny Åberg, Anders Limpar, Marcus Allbäck, Johan Elmander, Carl-Eric Holmberg, Sven Andersson.

Kommenteringen är stängd.