Det går bra nu …

I morgon kan BK Häcken ta sin fjärde raka seger i allsvenskan mot FalkenbergGamla Ullevi. IFK Göteborg tog sin på söndagseftermiddagen efter osannolik och sen dramatik mot Halmstads BKÖrjans vall.

Jakob Ankersen, som värvades till Blåvitt som poängspelare, gjorde i den tionde omgången sitt första allsvenska mål för nya klubben i samspel med Emil Salomonsson i första halvlek.

Samme Ankersen gjorde sitt andra mål när endast tio sekunder återstod av matchen och Halmstads BK genom James Keene en stund tidigare kvitterat till 1-1.

För andra matchen i rad tappade HBK poäng alldeles i slutet.

IFK Göteborg har därmed vunnit fyra av fem bortamatcher i årets allsvenska. Mot Gefle blev det 0-0. Blåvitts bortafacit är bäst i serien.

Laget släpper dessutom in väldigt få mål. Endast 0,5 i snitt per match. Mot HBK var Thomas Rogne åter stabil som backgeneral i Mattias Bjärsmyrs frånvaro.

Tom Pettersson ersatte avstängde Sören Rieks på mittfältet.

IFK Göteborg har aldrig tagit så många som  25 poäng efter tio omgångar.

Laget toppar tabellen, oavsett hur det går för övriga lag i omgång 10.

Närmast väntar Djurgården (1 juni), Elfsborg (4 juni) och Hammarby (7 juni).

För Häcken kan Tom Söderberg göra allsvensk comeback på måndagen. Han ingår i truppen till matchen mot Falkenberg.

6 kommentarer om “Det går bra nu …

 1. Allt går IFK:s väg just nu. det är stolpe in hela tiden och en stor portion tur. alla vet att en svacka kommer och då ska det bli intressant att se vad som händer.
  Sen är det inte bra att vara beroende av så många utländska spelare Danskarna drar snart och vad händer då. En klassisk 7 plats hägrar i år igen

 2. Det är naturligtvis alltid tur när man avgör med 10 sekunder kvar.
  Men om man lägger ihop tur och otur så hamnar på ändå på ett OtursSaldo.
  Två Träträffar (eller Al), en rad felaktiga domslut mot sig.
  I andra halvlek anföll man intensivt ett tag längs högerkanten, Halmstadspelade skickade resolut ut bollen över linjen.
  I stort sett var gång fick Halmstad inkast trots att detsolklart var Halmstadspelare sist på Bollen.
  Inga direkt avgörande felsdomslut men tillsammans gjorde dom att Blåvitt kom av sig av att tvings börja om fråm eget försvar hela tiden.

  Halmstad kan i varje fall inte skylla på Otur, man fick hörna efter exakt 91 minuter (2 minuters Tillägg).
  Man maskad med att ställa upp för hörnan, lämnade 1st spelare kvar vid mittlinjen och drog upp alla andra (förutom målvakten).
  Man hade lätt kunna säkra upp så att Blåvitt ej kunnat avgöra matchen, men valde att chansa.

 3. Av GP:s redogörelse i ”Så var matchen” får man intrycket, att den var jämn. Av C-Mores TV-bild att döma var IFK det bättre laget, även om IFK inte var överlägset. Matchresultatet var rättvisande.

 4. Jag är nog född skeptiker men tror det faller innan uppehållet. Tuffa tre matcher framför oss, Men det har ju gått hyfsat mot normalt svåra motstånd till oss. Pratar givetvis om IFK… undrar hur matchen mellan Blåvitt – Malmö hemma hade slutat om den spelades nu istället för i början an serien, tror vi sett en helt annan bild.

 5. Ska bli intressant att se om du skriver om Blåvitts kommande match mot Djurgården i morgondagens inlägg om Häckens match…

 6. Visst kan man kalla det sena avgörandet för tur, hade det inte kommit hade man kunnat tala om otur i form av dubbla ramträffar. Marginaler avgör ofta historieskrivningen när man vill minnas nittio minuter med en enkel formulering.

  Oavsett så är årets start ingenting annat än enormt imponerande!

Kommenteringen är stängd.