Vad sägs om Bjärsmyr, Hamrén?

Eftersom jag vet att förbundskapten Erik Hamrén satt på Gamla Ullevis läktare i måndags och där såg Mattias Bjärsmyr styra den egna backlinjen och hantera Djurgårdens toppforward och skytteligaledare Nyasha Mushekwi på ett alldeles utmärkt sätt förmodar jag att IFK Göteborgs lagkapten nu figurerar i Hamréns tankar kring ersättare för knäskadade Pontus Jansson till EM-kvalet mot Montenegro.

Det finns ingen uppsjö av svenska, internationellt meriterade mittbackar för närvarande och en titt på de inhemska (allsvenska) alternativen ger oss några tänkbara namn.

1) Filip Helander, Malmö FF. Sedan ett år på gränsen till A-landslaget och uttagen i Håkan Ericsons EM-trupp för U21-landslag. Det hindrar inte Hamrén att välja Helander även här.

2) Per Karlsson, AIK. Har viss erfarenhet från landslagsspel och har kallats in i blågul tjänst ett antal gånger. Ytterst kompetent och definitivt ett alternativ här.

3) Emil Bergström, Djurgården. Har gått från klarhet till klarhet den här säsongen, men är för färsk och orutinerad för att få chansen i ett tufft EM-kval.

4) Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg. Styr allsvenskans främsta försvarslinje med stor framgång och är själv bättre än på flera år. Inget lag har släppt in färre mål än Blåvitt (fem). Framgångsrik i det U21-landslag som nådde EM-semifinal 2009. Internationellt meriterad.

5) Sebastian Holmén, Elfsborg. Precis som Helander uttagen i Ericsons EM-trupp och en framtida A-landslagsspelare.

6) Alexander Milosevic, Besiktas. Med, fast bara mot Norge. Kan kanske följa med hela resan?

Sedan tidigare är mittbackarna Erik Johansson, Per Nilsson och Jonas Olsson uttagna till EM-kvalet 14 juni.

Mikael Antonsson och Andreas Granqvist är inte tillgängliga.

Jag är rätt säker på att Erik Hamrén tar in ytterligare en mittback i truppen, återstår att se vem han väljer.

Jag blir inte förvånad om mannen i fråga har initialerna MB.