A-landslagsmässiga U21-stjärnor

Vad jag tyckte om den svenska gruppavslutningen mot Portugal kan ni läsa här. Det blev en märklig match, en match vi kommer minnas av mer än ett skäl. Det var inte vackert, men framgångsrikt.

Det finns många spelare som har utvecklats storligen under dagarna i Tjeckien och under hela denna resa som inneburit kvalsegrar mot Turkiet och Polen, playoffvinst mot Frankrike, en heroisk vändning mot Italien, ett taktisk niopoängare mot England och ett lyckligt slut mot Portugal.

Det finns så många att lyfta fram, så mycket positivt.

Jag valde själv efter Sveriges EM-seger mot Montenegro och just innan U21-EM drog igång att ta ut fem av denna turnerings svenska spelare i nästa sommars EM-trupp (om vi går dit).

Efter fyra matcher i U21-EM är det check på Ludwig Augustinsson och Oscar Hiljemark. De skall med. Jag vill nog även hävda att både Isaac Kiese Thelin och Alexander Milosevic hör hemma i en svensk EM-trupp 2016. Däremot är det svårt att ha några ytterligare synpunkter på Arber Zeneli, eftersom han ännu inte spelat i Tjeckien.

Jag vet att många brukar hävda att steget från U21-landslaget till A-landslaget är långt – och längre än vad vi ofta tror.

Och att det i en sådan här analys skulle ligga U21-hjältar som Oscar Lewicki, John Guidetti och Simon Tibbling i fatet.

Jag är inte lika säker där.

Sett till konkurrensnivån i A-landslaget just nu och sett till att framtiden snart är här vore det tjänstefel av förbundskapten Erik Hamrén att inte så fort det är möjligt slussa in fler spelare från det här laget.

Oscar Lewicki? Gärna. Victor Nilsson Lindelöf? Varför inte? Pontus Carlgren? Sannolikt.