Drömgruppen – den alla ”lättaste”

Det här blir förstås mest en lek med spetsiga klubbnamn och stjärntäta miljardgäng. Men vad sägs om Bayern München, Real Madrid och Roma till Swedbank Stadion i höst. Där har ni min toppgrupp, lagen som lockar mest, men blir svårast att besegra.

Är syftet att gå vidare och inte fylla fotbollsarenan i Malmö med de största namnen är en grupp med holländska mästarna PSV Eindhoven, ukrainska Sjachtar Donetsk och grekiska Olympiakos att föredra.

Att ta hänsyn vid lottningen, som sker på torsdag 17.45, är att ingen grupp kan bestå av mer än ett lag från ett och samma land.

Det kan alltså inte, vilket seedningsgrupperna skulle kunna innebära, bli ett helspanskt motstånd för Malmö FF, med Barcelona från pott 1, Real Madrid från pott 2 och Sevilla från pott 3.

Malmö FF är seedat i den fjärde gruppen och är sannolikt många klubbars drömmotstånd.

Minnet från fjolåret var ändå att skåningarna inledde hemmaspelet med tre poäng mot Olympiakos. Faktum är att Malmö FF kan lottas in i en identisk grupp från 2014, en med Atletico Madrid, Juventus och Olympiakos.

Champions League är fest, skall vara fest och aldrig blir det festligare för ett europeiskt klubblag än under de här matcherna. Fast sport är sport och i sport handlar det om att gå vidare.

Därför önskar jag mig som svensk fotbollsföljare den lättaste gruppen, för att om möjligt säkerställa så många poäng – och koefficientgrundande poäng – som möjligt.

Det skulle gynna hela den svenska fotbollen.

Och den klubb som nästa år skall kvala till exempelvis Champions League.

I nuläget är den klubben IFK Göteborg.

Det är stor skillnad att som för Malmö FF gå in i den andra kvalomgången eller som möjligen i framtiden gå in i kvalomgång tre.

Bästa chansen att gå vidare

PSV Eindhoven

Sjachtar Donetsk

Olympiakos

Malmö FF

Mest namnkunniga gruppen

Bayern München

Real Madrid

Roma

Malmö FF

Reprisgruppen

Juventus

Atlético Madrid

Olympiakos

Malmö FF

Här är de fyra seedningspotterna. Vilka de fyra sista klubbarna blir avgörs i kväll.

Seedningsgrupp 1

Barcelona

Chelsea

Bayern München

Juventus

Benfica

PSG

Zenit

PSV Eindhoven

Seedningsgrupp 2

Real Madrid

Atlético Madrid

Porto

Arsenal

Manchester United (har 3-1 inför returen mot Club Brügge)

Valencia

Manchester City

Sjachtar Donetsk

Seedningsgrupp 3

Sevilla

Lyon

Dynamo Kiev

Olympiakos

Sporting Lissabon (har 2-1 inför returen mot CSKA Moskva)

Galatasaray

Lazio (har 1-0 inför returen mot Bayer Leverkusen)

Roma

Seedningsgrupp 4

Bate Borisov (har 1-0 inför returen mot Partizan)

Borussia Mönchengladbach

Wolfsburg

Dinamo Zagreb

Maccabi Tel Aviv

Gent

Malmö

FC Astana (har 1-0 inför returen mot Apoel)

 

8 kommentarer om “Drömgruppen – den alla ”lättaste”

 1. Går det förresten inte ens att ifrågasätta bortdömda mål innan alla glada evenemangssupportrar från Landet lagom ska kalla frustrerade motståndarfans bittra?

 2. Självklart hoppas vi på svårast möjliga motstånd vilket ger mindre klirr i kassan. Tror dock inte att malmö kan ”flyta” sig igenom något motstånd i år.

  Någon gång tar Malmös tur slut med domartabbar och målvaktsmissar.
  Vad hade hänt igår om inte dommaren dömt bort det korrekta målet som Celtic faktiskt gjorde? 1-1 hade gett en annan matchbild tror jag vilket kanske inte satt Malmö i det läge de är.

  1. Vad hade hänt om domaren dömt ett korrekt rött kort för Griffith’s knä i pungen på Tinnerholm strax innan? Även om det är bittert så är det bara att inse att Malmö var klart bättre än Celtic igår.

  2. Nää du är inte bitter…

   Att Malmö tar sig till CL är väldigt bra för svensk fotboll!

   1. Jättehärligt med en klubb som har mer pengar än alla andra klubbar tillsammans men är man inte supporter kan man förstås se underhållningsvärdet i vad som helst.

Kommenteringen är stängd.