Låt Svensson fortsätta med Jonsson

Det kom ungefär tre tusen fler än i fjol till Gamla Ullevi och allsvenska hemmamatchen mot Gefle, det allsvenska publiksnittet för IFK Göteborg är drygt tre tusen högre än i fjol, IFK Göteborg toppar allsvenskan under EM-kvaluppehållet. Laget har 13-0 på de tre senaste hemmatcherna och har gjort 27 mål mot Gefle på lagens tio senaste möten i Göteborg i allsvenskan.

Dessutom sken solen.

Så på det hela taget var söndagen 30 augusti 2015 en bra dag för IFK Göteborg.

Om det inte vore för skadan på Thomas Rogne och utvisningen på Tom Pettersson. Båda kändes onödiga och utan att ha pratat med någon om vad som hände med Rogne kändes det inte som att det var någon ojusthet inblandad utan snarare handlade om en vridning av vänster knä i en duell på egen planhalva.

Återkommer med besked så fort besked finnes.

Vad gäller utvisningen missade jag den med egna ögon. Protesterna från hemmaspelare och publik vittnar dock om att Johan Hamlin från Bro kan ha varit snett på det.

Nu blev det inte mål på själva straffen, Johan Bertilsson sköt utanför, men Tom Pettersson blev utvisad och är avstängd i nästa match i allsvenskan, borta mot Helsingborgs IF om exakt två veckor.

Problemet för IFK i det sammanhanget är att Mattias Bjärsmyr endast möjligen är tillbaka till det datumet och jag är den förste att skriva under på att det inte finns någon som helst anledning att chansa med ”Bjärs”.

Som han själv sa till mig före matchen. Går man på för tidigt finns risken att hela säsongen riskeras.

Mitt förslag i all välmening: Bestäm redan nu att Gustav Svensson får fortsätta ihop med Hjalmar Jonsson i mittförsvaret och kör in Sebastian Eriksson från start på mittfältet ihop med Mads Albaek.

Längre fram väntar tuffare uppgifter, som kommer avgöra det här. Jag tänker på Elfsborg borta, AIK borta och Djurgården borta.

Där behövs Mattias Bjärsmyr, särskilt om det rör sig om en allvarlig skada för Thomas Rogne.

Målen i eftermiddag:  Sören Rieks skruvade in 1-0 i ”krysset”, Riku Riski stod rätt och fick göra sitt första fram till 2-0 – och Emil Salomonsson, hemmalagets bäste, flöt in från kanten och avslutade med en projektil intill ena stolpen.

IFK har därmed allsvenskans överlägset bästa målskillnad.

5 kommentarer om “Låt Svensson fortsätta med Jonsson

 1. För vilken gång i ordningen som jag tänker ”nu är det kört” vet jag inte, men varför ska det alltid vara domslut från ingenstans, motståndare som gör sina livs prestationer, stormvindar och multipla korsbandsskador som förstör för just Blåvitt!

  1. Efter allt detta sug.
   Ni har fyra lag framför er i publikligan.

   Varför är Göteborgare så tröga?

   1. För att arenan är för liten.
    Det är en av huvudförklaringarna.
    De stora matcherna ger inte mer än 16 500.

 2. Blåvitt kommer inte att vinna skytteligan i år.
  Är det inte underbart?!
  Vi har inte en målskytt – vi har en hel jäkla drös!
  Det är därför LAGET kommer att äta guldpytt i år…

Kommenteringen är stängd.