Så blev jag avväpnad efter guldfrågan

Jag försökte på presskonferensen pressa Roger Franzén och tyckte att jag hade kommit på den bästa frågan för ändamålet. Den löd: ”Ni har nu mött de tre guldkandidaterna på kort tid, hur graderar du dem?”.

Roger insåg mitt uppsåt och avväpnade snabbt. Svaret blev något i stil med att det är tre olika motstånd, tre olika matcher, men att Norrköping förmodligen svarat för tuffaste motståndet.

Sundsvallstränaren var noga med att betona att han inte ämnade peka ut någon guldfavorit och jag kan förstå honom.

Faktum är att IFK Göteborg efter det tidiga 1-0-målet under en 20-minutersperiod uppträdde som ett guldlag; formtoppat, passningsinriktat – och fullkomligt överlägset sin motståndare.

Resten blev något annat, särskilt efter Mads Albaeks självmål. Det som sedan skedde var jämnt skägg.

Dagens viktigaste IFK- besked var de tre poängen, de tyngsta att anfallaren Riku Riski troligen har gjort sitt på ett tag med förmodad bristning i vaden.

Mikael Boman, som också klev av mot Sundsvall, är dock tillbaka på söndag. Det är troligen även Sören Rieks, som var på väg av när Boman knockades blodig.

Halmstads BK tvingas avvara både mittbacken Fredrik Liverstam och anfallaren Matthew Russike i mötet med IFK Göteborg på söndag.

Jag minns att jag någon gång i mars tippade IFK Göteborg etta i årets allsvenska. Återkommer när jag gör någon ändring där.

12 kommentarer om “Så blev jag avväpnad efter guldfrågan

 1. Hej.

  12700 på matchen igår. Och alla matcher är förvisso lika viktiga men på nåt sätt känns det ändå viktigare när det är fem omgångar kvar och varje poäng är avgörande i guldstriden, då väljer 28000 v de 40000 du nämnt skall komma till Nya Ullevi att stanna hemma.

  Tycker du fortfarande det är viktigt att folk som bara vill gå på EN MATCH prioriteras och matchen mot Kalmar flyttas till Nya Ullevi?

  Aldrig i livet säger jag.

   1. Vad är då ett Guld värt, karl?
    Gamla Ullevi är vår arena och vi ska naturligtvis spela en potentiellt avgörande match på hemmaplan när vi har den möjligheten.

    Där tog den diskussionen slut…

    Mvh Karl

 2. Jag undrar mest varför AIK har fått lägga matchprogrammet, eller möjligen tillsammans med någon från Norrköping. Vecka in och vecka ut får dessa två lag spela sina matcher dagen innan blåvitt får spela sina. De kan gå ut och spela på ett helt annat sätt. De vinner sina matcher går förbi blåvitt i en haltande tabell och plötsligt ligger all press på blåvitt. Jag tycker då fan inte det är konstigt om blåvitts spel blir krampaktigt. Samtidigt blir jag än mer impad av dem. Varje omgång klarar de pressen. starkt som fan. För ovanlighets skull spelar de tre samma dag nästa omgång men sen ändras det igen.

  Fyra omgångar kvar nu. Blåvitt för guld. Om inte så håll alla tummar för Norrköping så vi inte tvingas bevittna gnagare med pokalen.

  1. Blåvitt spelar 15.00 på söndag, de andra lagen 17.30.
   Där har vi chansen att sätta ordentlig press på de andra.

  2. Det där är ju bestämt sedan tidigare. Det kunde lika gärna varit Malmö eller Elfsborg som varit där AIK eller Peking är nu och då skulle de spela vissa matcher efter oss. Och vissa före.

  1. @ Mats: Den gick på Gamla…

   @ Balkander: Du har alltså avfärdat ditt ursprungliga tabelltips med IFK Göteborg som åtta och Hammarby som tvåa?

Kommenteringen är stängd.