Häckens häpnadsväckande hemmasiffror

BK Häcken har inte bara fått en ny arena, de har skaffat sig en ointaglig borg.

Av årets 39 allsvenska poäng har 20 tagits på Bravida Arena, den nya hemmaarena som invigdes i match mot Helsingborg i början av juli.

Till saken hör att laget endast har spelat åtta av 28 matcher matcher på Bravida.

De åtta matcherna har gett sex segrar och två oavgjorda och bland ”offren” märks Malmö FF och nu degraderade Halmstads BK och Åtvidabergs FF.

Häcken har efter en snårig vårsäsong seglat upp som allsvenskans statistiskt sett sjätte bästa hemmalag.

Jämför vi utdelning på Gamla Ullevi (de sex första hemmamatcherna) med Bravida Arena (de åtta senaste) är skillnaden häpnadsväckande. Fem poäng mot 20. Ett snitt på 0,83 poäng per match på Gamla Ullevi och 2,5 på Bravida Arena.

Det är stooor skillnad.

Lek med tanken (nu leker vi ordentligt här) att Häcken hade haft Bravida som hemmaarena hela säsongen och nått just det poängsnittet (2,5 per match) hade totalpoängen varit 49 och inte som nu, 39.

Endast AIK har ett bättre poängsnitt på sin hemmaarena. Den allsvenska serietvåan har vunnit 13 av sina 14 hemmamatcher och kan redovisa ett snitt på 2,86 poäng per hemmamatch. IFK Göteborg har ett snitt på 2,33 poäng per hemmamatch och är just bakom AIK i den officiella rankingen.

Rimlig följdfråga nu: Är BK Häcken ett konstgräslag?

7 kommentarer om “Häckens häpnadsväckande hemmasiffror

  1. Om BK Röva är en konstgräslag? Icke! I så fall hade de vunnit även alla hallmattematcher på bortaplan också, och inte skvalpat runt i mitten av tabellen.

    Däremot är de folkskygga. De kan inte prestera inför publik. Därför vinner BK Röva endast matcher på sin nybyggda och folktomma Rövhålet Arena.

    1. Haha, humor, och mycket sanning. Häcken är statister i Allsvenskan, hade dock några glansdagar då de hade en målskytt av La Ligaklass. Annars ger jag inte mycket för det..

  2. Kanske kan hemmafacit på Bravida ha att göra med att man mött fyra av sex topplag hemma under våren och bara ett (Malmö man har lätt för) hemma under hösten…?

    1. Den förklaringen finns det fog för… Tillsammans med att backlinje, emellanåt även andra lagdelar var skadeutsatta och inte kunde spelas samman förrän långt in på säsongen…särskilt mot bakgrund av att det inte fanns någon särskilt tydlig förstauppställning kvar sedan förra säsongsavslutningen! Ett bra resultat att tidigt inta en rätt säker mellanplatts i årets allsvenska, legat i nivå med Henkeledda HIF!

  3. Bra läsning men sistafrågan är ju plump. Häcken har ju alltid trivs bra hemma på Hisingen. Vet inte hur många 4-1. 5-2 4-2 osv matcher jag upplevt där. Tappat räkningen. I år blev det väl dessutom 3-0 i Malmö och bara 1-0 hemma på Bravida. Ni kanske behöver få in lite Bk Häcken kompetens på redaktionen. känns lite ringrostigt!

Kommenteringen är stängd.