Sagan om Erik och Markus

Vad sägs om att summera Champions League-kvällen så här: Snälla, Erik Hamrén! Gör nu allt som står i din makt – och här menar jag verkligen allt – för att övertala Markus Rosenberg att spela det kommande slutkvalet till EM-slutspelet i Frankrike nästa sommar.

Jag vet att Malmöanfallaren har tackat nej, upprepat sitt nej och efter det fått oss alla att tystna.

Fotbollsnationer av Sveriges storlek har inte råd att ha spelare av Markus Rosenberg som åskådare när avgörande matcher skall spelas, som ett playoff mot Danmark, som en retur på Parken.

Jag talar om delegationer, där players manager rentav får sällskap av självaste förbundskaptenen och där de dessutom kanske tar förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson, fotbollschefen Lasse Richt, Åge Hareide och hela övriga fotbolls-Sverige till sin hjälp.

Frågan är enkel: Kan du tänka dig att göra undantag från ditt prinicipbeslut att inte spela i A-landslaget?

Just i den här scenen, som sänds direkt på GPTV, går Erik Hamrén ned på knä, knäpper händerna och säger de därefter historiska orden: ”Hjälp mig, hjälp Sverige – ta oss till EM!

Efter en kort betänketid, där Marcus Allbäck delar ut servetter och näsdukar till alla, säger Markus Rosenberg, mannen som gjorde 1-0 mot Shahktar Donetsk, ja.

”Jag åker med till Stockholm, följer med till Köpenhamn, men jag har ett krav. Eller två.”

Hamrén backar, fasar.

Rosenberg fullföljer sedan meningen:

”Du måste ta ut Oscar Wendt, som spelade hela matchen när Mönchengladbach nådde 0-0 mot Juventus i truppen. Och du måste ha med Ludwig Augustinsson, som enligt Peter Wettergren har varit outstanding i FC Köpenhamn det sista.”

Okej, svarar Erik och alla är nöjda och glada.

Självklart besegrar Sverige senare Danmark och avancerar till EM i Frankrike.

Sedan levde de lyckliga i alla år.

Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.

9 kommentarer om “Sagan om Erik och Markus

 1. Måste ju vara den största antifrågan någonsin.
  Ta in Markus Rosenberg som tredje/fjärdeanfallare kan omöjligt vara vad landslaget står och faller med.
  Att han skulle peta Berg är absurt, Berg både presterar på en betydligt högre nivå och har en betydligt längre framtid.
  Att han skulle peta Guidetti tvivlar jag också på.

 2. Helt obegripligt för mig. Rosenberg är en spelare som precis som Zlan måste få vara numero uno för att lyckas. Han har aldrig varit det i landslaget och har därför aldrig presterat där. Nu är Zlatan där så det borde vara självklart för alla att numero uno lär Zlatan inte tillåta att Rosenberg får bli.

  Dessutom och inte minst viktigt. När lyckades senast en spelare som övertalats? Finns inte glöden och viljan så finns den inte. Nej sluta snacka om det omöjliga och koncentrera oss på verkligheten istället.

  Ett anfallspar som jag nästan längtar efter att få uppleva är Berg och Guidetti. Men nu sysslar jag själv med Fablernas värld. Måste tillbaka till verkligheten och i den finns Zlatan och då blir det han och Berg alla dagar i veckan.

  En fråga till Balkander: Emir Kujović? Varför hör man aldrig honom i snacket. Är han körd för landslaget eller vadå?

 3. Rosenberg gjorde en riktigt bra match igår. Det vore intressant att se hans speed bredvid Zlatan mot danskarna. Rosenberg är ju en liten retsticka med så det skulle vara intressant att se vad han kan hitta på på plan. 5+ för Zlatan, Rosenberg och Guidetti i anfallet.

  För en gång skulle; Heja Hamrén försök göra lite nytta nu och få in Rosenberg i gänget med.

 4. Balkander, jag är hemskt ledsen men jag har ingen som helst förståelse för denna glorifiering av ett av de största ”svinen” på plan i svensk fotboll, Själv avskyr jag tjyvnyp och filmningar, enligt mig är det just detta som denna spelare personifierar just nu. Det var längesen jag såg en grinigare spelare som krälar runt på plan på det sätt som Rosenberg har gjort den här säsongen. Det lilla minsta det går emot så har vi en spelförstörare istället för kreatör. Målet som han gjorde mot Sjachtar skulle inte ens jag misslyckas med, har inget med hans kompetens att göra utan snarare resultatet av ett fenomenalt förarbete. Gång på gång ser jag dessutom divalater där han stjäl bollen från medspelare, knuffar undan (springer över) medspelare för att få bollen, inte en medspelare i min smak.

 5. Spelare som tackar nej till landslaget bör inte spela i landslaget. Då är det nog bättre att ta ut spelare som verkligen vill spela. Hungriga spelare vill mer än mätta.

 6. Hej Mattias!

  Vi behöver förstärkning på Sydsvenskan till nästa säsong. Du som har ett lika ljusblått hjärta som jag, skulle vara mer än välkommen nere på kontinenten. Den enda regeln vi har, det är att vi aldrig under några omständigheter får kritisera MFF negativt.

  Väl mött!

 7. Marcus Berg är bättre än Markus Rosenberg.
  Åtminstone i landslaget. I alla fall bredvid Zlatan.
  Annars köper jag resonemanget om Wendt och Augustinsson förbehållslöst. De borde vara givna för A-landslaget just nu.

  Men Rosenberg och Zlatan är ingen bra kombination. De skulle aldrig kunna samarbeta, därtill är bådas egon alldeles för lika och uppblåsta.

  Berg och Rosenberg i topp däremot. Ja, det hade verkligen varit intressant!
  Men, det är väl just därför Rosenberg tackar nej. Han tycker nog sig själv vara för stor för ett inhopp.

  För Zlatan är ju självskriven.

Kommenteringen är stängd.