Inget gott omdöme av Talltorp

Kristoffer Talltorp är pressekreterare för Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i Stefan Löfvens S-styrda minoritetsregering.

Som pressekreterare bistår man bland annat sin uppdragsgivare med allmänna råd och specifika tips rörande intern och extern kommunikation och information.

Utan att överdriva går det att hävda att rollens innehåll i betydande grad styr hur ett statsråd framstår och når ut med sin politik.

Bland egenskaperna märks god språkkänsla, detaljerad kännedom om det politiska landskapet och dess aktörer, uppdaterad kunskap om de viktigaste mediala plattformarna och gott omdöme.

Samtliga luriga att uppfylla, men i de flesta fall möjliga att utbilda sig i. Med ett undantag.

Den sista.

Omdömet.

Att efter fotbollsmatcher, där sympatier möjligen finns för ett lag eller ett annat jämföra motståndaren med nationalsocialistiska nätverk med nazistiska förtecken är inte gott omdöme.

När det offentliga samtalsklimatet, i många fall kopplat till sociala medier, når tonlägen långt över det anständiga syftar det här inlägget inte till att spä på ilskan över ett misstag; ett övertra(mp).

Som Kristoffer Talltorp själv skriver på sin Twitter. Han ber om ursäkt. För dåligt omdöme. I besvikelsens stund.

Därför försvann liknelsen mellan IFK Göteborg och VAM (Vitt Ariskt Motstånd) nästan omgående under måndagskvällen.

Bra så.

Frågorna som dock kvarstår och ekar högljutt mellan Twitterväggar och Facebookdelningar: Är det så han tycker egentligen och vad tycker i så fall Kultur- och Demokratiministern om det?

20 kommentarer om “Inget gott omdöme av Talltorp

 1. Varför över huvud taget bry sig om sådant här, skämt bör man tåla och kanske ge igen med samma mynt. Och från någon som håller på ”Afskrädet” kan man inte begära så mycket.

 2. ”Blåvitt rasar…” skriver den klicksjuka boulevardpressen i rubrik.
  Njae, höjer snarare bara ett förvånat ögonbryn.

  Men då det är en gnagare som gnäller, inser man snabbt att det bara är en dålig förlorare som svingar vilt.

  Hav överseende och sparka inte på någon som redan ligger.
  (Gäller både gnagare och klicksjuk boulevardpress.)

 3. Vore det inte på sin plats att någon journalist nu avkräver ett svar från Alice om vad hon tänker göra åt att hon har eventuella rasister i sitt kansli ??
  Minns för några år sedan när en annan Regeringstjänsteman/ kvinna / inte hade betalt sin TV licens hur det lät då.
  Och framför allt vad säger MPs partiledare ? Det är deras skyldighet att kliva fram nu och klart och tydligt å de kraftigaste markera att det inte står bakom detta vidriga uttalande från en av deras partimedlemar och tillika regeringstjänsteman.

 4. Om miljöpartisten tappar fattningen för att en fotbollsmatch går emot honom, hur skulle han då reagera I en seriöst pressad situation. Karln verkar ha ruskigt dåliga nerver (+ dåligt omdöme som sagts tidigare).

 5. Om jag minns rätt, finns det ett lag högsta spanska ligan, som enbart har spelare från Baskien.Jag anser att ett lag bör ha spelare från närområdet. Arsenal spelade vid några tillfällen, med enbart utländska spelare. Då kan man enligt mig, flytta detta lag, vart man vill, bara byta namnet. Ungefär som man gör ibland i USA.

  1. IFK har sedan i vintras bland annat två ghananska spelare, Sabah Lawson och Kasim Prosper, på femåriga A-lagsavtal.

   1. Gör aldrig misstaget att be om ursäkt och försöka förklara att du faktiskt inte är rasist för en miljöpartist.

  2. Det beror på att IFK inte har råd med Zlatan. Därför fick man kontraktera May Mahlangu, Malick Mané, Kasim Prosper och Sabba Lawson.
   Ingen annan än Kristoffer Talltorp har tänkt på detta vis. Jag trodde dessa tankar försvann med Herman Lundborg.

  3. Löjligt!
   Vi har ju två ghananer i truppen. Två killar som både Gren och Lennartsson tror kommer utvecklas till riktigt bra spelare.
   Vi har ju haft både Atashkadeh, som tyvärr blev skadad och inte ville skriva nytt, och Kamal Mustafa, som också blev skadad och inte fick nytt.
   Sen har vi haft ett helt gäng utomnordiska spelare i laget.

   Otroligt löjligt att skriva så!

 6. Samtidigt har ni på GP sagt att det är en styrka att Blåvitt har värvat nordiskt för att de har ett liknande kynne. Det är ju ganska unket.

  Sen tar ju pressekreteraren priset särskilt som ingen storklubb var fri från rasistklickar på den tiden VAM härjade.

  1. Är det ”ganska unket” för att det är fel i sak eller för att det är inkorrekt att uttrycka sig så?

 7. Man skall väl inte lägga för stor betydelse i vad man vräker ur sig vid en sådan bitter stund.
  Kan dock vara på plats att nämna det gamla Romar-ordspråket ’in vino veritas’, ’i fyllan får man höra sanningen’, lite rått översatt.
  Det är tydligen så här snacket går på departementet, twitter-inlägget är nog inte kommet ur tomma luften.

 8. Snabb språkfråga. Kan man ha ett nationalsocialistiskt nätverk utan nazistiska förtecken?

Kommenteringen är stängd.